Annonce
Sport

VHK fik revancheret dårlig slutspilsstart: Forsvaret stod skarpt

Der var masser at juble over for VHK-bænken. Foto: Johnny Pedersen
VHK besejrede Aarhus United 30-15 i sin anden slutspilskamp. Det var en kamp, hvor især forsvaret leverede varen.

Håndbold: Viborg var under maksimalt pres inden tirsdag aftens slutspilskamp mod Aarhus United. Efter et smalt nederlag til Nykøbing Falster Håndbold i første slutspilsopgør var der brug for en sejr for ikke at blive isoleret i bunden af puljen efter de to indledende runder.

Omvendt virkede Aarhus United skarp i sin åbningskamp mod Odense, som holdet vandt i sikker stil. Der var derfor lagt op til et brag af et opgør i Vibocold Arena.

Kampen i tal

Viborg HK - Aarhus United 30-15 (18-6)

Håndboldligaen, kvinder, anden slutspilskamp

Mål for Viborg HK: Kristina Jørgensen 9, Line Haugsted 5, Ida Marie Dahl 5, Maria Fisker 3, Thilde Frandsen 1, Carin Strömberg 1, Moa Högdahl 1, Laura Damgaard 1, Madeleine Östlund 1, Marianne Haugsted 1, Laura Holm Andersen 1, Anna Kristensen 1

Udvisninger: VHK 3, Aarhus United 1

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldahl Hansen

Og kampen indledtes knivskarpt fra Viborg HK's side. Der stod Viborg på det hele fra kampens begyndelse, og værterne bragte sig hurtigt stort i front.

Mens især forsvarsspillet voldte VHK'erne store problemer på Falster mod NFH, så var det netop forsvaret, som tirsdag aften virkelig leverede varen og i perioder af første halvleg ikke var til at passere.

Forsvaret stod bomsolidt i første halvleg. Kun seks mål lukkede VHK ind i de første 30 minutter. Foto: Johnny Pedersen

Den første halve time var enormt koncentreret af VHK-forsvaret, som igen og igen fik blokeret Aarhus-afslutningerne. Og når forsvaret ikke var i stand til det, så tog en stærk ung keeper fra.

Ved pausetid kunne Anna Kristensen således gå til pause med en redningsprocent på 67.

Når VHK omvendt formåede at score 18 gange i den anden ende, så gav det sig selv, at det så meget svært ud for Aarhus United.

18-6 var stillingen ved pausen - en føring der kunne have været større, hvis VHK havde vist endnu mere kynisme i kontraspillet.

Annonce

Mange rotationer

I begyndelsen af anden halvleg lignede det, at århusianerne ville få lidt mere medvind. De fik ædt sig lidt ind på VHK's store føring i anden halvlegs indledning.

Midt i anden halvleg var det dog som om, at VHK endnu en gang fik lukket helt af for Aarhus-skytterne.

Anna Kristensen blev suppleret af Emma Friberg og et par hjælpende målstolper, og de kunne allesammen i fællesskab gøre VHK-målet uindtageligt for Aarhus United i lange perioder. Forsvarsspillet var samtidig energisk og effektivt.

Viborg HK's Line Haugsted var en af de bedre spillere tirsdag aften. Foto: Johnny Pedersen

I kampens sidste kvarter var der plads til flere rotationer på VHK-mandskabet. Stine Andersen, Madeleine Östlund, Laura Holm Andersen og Marianne Haugsted fik alle spilletid - og de to sidstnævnte kom også på måltavlen til stor begejstring for alle de VHK-engagerede, som var  til stede i Vibocold Arena.

VHK kunne cruise en 30-15 sejr hjem, og holdet fik for alvor sendt et signal til de resterende hold i puljen. VHK er nu på tre point i slutspils-puljen, og holdet formåede det, som Odense Håndbold slet ikke formåede - at klæde Aarhus United helt af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Annonce