Annonce
Sport

VHK indgår samarbejde med AGF og flere andre aktører

Aktørerne bag det nye samarbejde. Foto: Viborg HK
Viborg HK er gået sammen med fem andre sportsaktører for at fremme fokus på bæredygtighed. Et fokus, som skal tage udgangspunkt i sporten, men på sigt bredes meget længere ud.

Håndbold: Viborg HK vil være 'verdens grønneste sportsklub'.

En målsætning, som har været en del af klubbens profil i godt halvandet år. Flere bæredygtige initiativer er for længst blevet ført ud i livet, og nu tager håndboldflagskibet endnu et skridt mod en grønnere fremtid.

Sammen med fem andre danske sportsaktører - fodboldklubben AGF, ishockeyklubben Herning Bluefox, sejlsportsorganisationen Salling Århus, Himmerland Golf Klub samt VM i Ridesport 2022 - skal VHK sætte handling bag intentionerne om at fremme den grønne omstilling i danske sportsklubber. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Annonce


Vi synes, at vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning. Først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi gerne invitere forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind.

Christian Hostrup, Herning Bluefox


- Sammenslutningen af flere sportsgrene betyder helt konkret, at vi kan løfte vores bæredygtige projekter langt bredere ud, og dermed kan vi opnå større effekt, hvad enten det handler om klima og miljø eller om at løfte andre samfundsopgaver, siger VHK-bestyrelsesmedlem og tidligere direktør i klubben, Jørgen Hansen.

- Viborg HK har jo allerede søsat flere socialt ansvarlige projekter. Blandt andet vores bæredygtige butik 'Grøn Fornuft', 'grønne dage' med skolebørnene i Viborg Kommune samt nedbringelse af arbejdsløshed blandt unge, minder Jørgen Hansen om.

De første spadestik

I de øvrige klubber er der ligeledes store forventninger til det nye samarbejde. Det øgede fokus på bæredygtighed, som samarbejdet stiler efter at fremme, skal nemlig ikke kun bindes sammen med sportsklubber og begivenheder. Bæredygtigheden skal med danskerne hjem.

- Først og fremmest vil vi styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverden. Det gør vi ved hjælp af sparring, vidensdeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang for at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved, at sport har en enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttet til fulde endnu, fortæller Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF, i pressemeddelelsen.

De indledende møder mellem de seks aktører har fundet sted, og der er skabt grundlag for at arbejde videre med stiftelsen af en forening.

- Vi synes, at vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning. Først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi gerne invitere forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind, tilføjer Christian Hostrup fra ishockeyklubben Herning Bluefox.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Et glædeligt farvel til mundbindet: - Det er dejligt, vi nu kan tage det af

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce