Annonce
Viborg HK

Hjernerystelse får VHK-keeper til at stoppe karrieren: Kan ikke have et almindeligt liv

Hanna Daglund stopper håndboldkarrieren. Arkivfoto: Ole Nielsen
Hanna Daglund stopper som målvogter i Viborg HK. Hun har haft store problemer med at ryste en hjernerystelse af sig og vil nu finde noget andet at lave end håndbold.

Viborg: 25-årige Hanna Daglund har besluttet sig for at stoppe håndboldkarrieren. Dermed siger hun farvel til Viborg HK, som hun skiftede til i sommeren 2017.

Hanna Daglund kom godt fra land i Viborg HK, men hun var så uheldig, at hun flere gange fik bolden i hovedet og blev ramt af en hjernerystelse. Den har hun efterfølgende haft meget svært ved at komme helt over.

- Lige nu føler jeg, at der skal ro på alt, da jeg ikke kan have et almindeligt liv, som det er nu. Så fokus er på, at jeg skal få det godt og komme helt ovenpå efter min hjernerystelse. Jeg har fået bolden i hovedet flere gange, og det er aldrig blevet helt godt igen. Der har været perioder, hvor det har været okay, men så snart jeg laver lidt for meget, oplever jeg tilbagefald, fortæller Hanna Daglund i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at stoppe på håndboldbanen er taget i samråd med Viborg HK, der i længere tid har set Hanna Daglund kæmpe for at komme tilbage.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at Hanna stopper i Viborg HK. Hun er en fremragende målvogter, der har givet meget til holdet både på og uden for banen. Baggrunden for hendes stop er helt forståelig, og vi har fulgt hende tæt i genoptræningen, hvor der er gjort alt for at få hende tilbage. Men vi må også huske på, at der skal være et liv efter håndbolden, og derfor støtter vi selvfølgelig 100 procent op om beslutningen, fortæller Jakob Vestergaard, der er cheftræner i Viborg HK.

På trods af det lange fravær fra håndboldbanen har Hanna Daglund nydt tiden i Viborg HK, og hun bliver boende i byen.

- Nu skal jeg have fundet noget nyt at lave. Jeg bliver boende i Viborg sammen med min kæreste, og vil helt sikkert komme til alle hjemmekampe i næste sæson og heppe på pigerne, fortæller hun og fortsætter:

- Ser man bort fra det, der er sket, har jeg virkelig været glad for at være i Viborg HK. Klubben og pigerne har været søde til at hjælpe mig, og jeg har fået så mange nye venner, som jeg fortsat vil være i kontakt med. Så på den måde er jeg glad for, at jeg kom til Viborg, siger Hanna Daglund.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce