Annonce
Viborg HK

VHK storsejrer i lokalbrag: Tempospil knækker bundhold

Viborg HK havde styr på Søndermarkens IK. Arkivfoto: Morten Dueholm
Søndermarkens IK kæmpede bravt, men fejlene blev for mange, og så løb Viborg HK ganske enkelt fra hjemmeholdet.
Annonce

2. division: Kort inde i lokalopgøret mellem Søndermarkens IK og Viborg HK forsøgte gæsternes fintestærke playmaker Marie Høgh at bryde igennem, men hun ramlede ind i en noget større SIK-spiller og slog sig.

Angrebsfejl dømte dommerne, og så havde bundholdet indikeret, at der ikke ville blive givet ved dørene denne søndag eftermiddag i Liseborg Centret.

Viborg HK havde fem nye spillere i truppen og havde holdt kamppause i halvanden måned, og det kunne ses på banen, hvor et toptændt SIK-hold hang godt på. VHK førte godt nok 7-4, men seks minutter senere bankede værterne bolden ind til 9-9.

Men hvis der er noget, som det unge VHK-hold kan, så er det at løbe stærkt. I slutningen af første halvleg begyndte SIK at sjuske, og tre kontrascoringer senere var gæsterne i front med 15-11.

Ved pausen var stillingen 19-15 i VHK's favør.

Marie Høgh-Poulsen var med til at presse tempoet op i anden halvleg, og det knækkede SIK. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Udsolgt hos hjemmeholdet

I begyndelsen af anden halvleg overlevede SIK to undertalsperioder lige efter hinanden og reducerede til 19-21, men så virkede det som om, at der var udsolgt hos det blåblusede bundhold.

- Vi lavede ufatteligt mange fejl i anden halvleg, og så har VHK altså nogle unge piger, som er mega hurtige. Det vidste vi godt på forhånd, og mens vi havde luft til det, løste vi det faktisk rigtig godt.

- Vi har været langt nede, men i dag spillede vi bedre, end jeg havde forventet. Vi er på rette vej, og VHK er ikke hold, vi skal slå. Men nu kommer de kampe, hvor vi skal grave dybt og vinde, hvis vi vil være 2. division i næste sæson, sagde SIK-træner Karin Have efter kampen.

Modsat SIK virkede VHK-spillerne til at have masser af kræfter, og udeholdet pressede i den grad tempoet op. Der blev løbet på alt og især Marie Høgh-Poulsen og Louise Morratz gjorde rigtigt ondt på Karin Haves Mandskab.

Det blev lynhurtigt 27-21 til Viborg HK, som kværnede løs i resten af kampen og sejrede med cifrene 36-25.

- Vi vandt, fordi vi kan løbe hurtigt. Det er der ingen tvivl om, sagde Viborg HK's træner Tonny Hoberg efter sejren.

- Efter halvanden måned uden kamp var der noget timing, som skulle på plads. Jeg kunne godt have tænkt mig noget mere flow i vores angrebsspil, men generelt synes jeg, at vores unge piger gjorde det rigtig fint, sagde Tonny Hoberg.

Viborg HK har sagt farvel til profiler som Clara Høgh-Poulsen og Sarah Magaard, der begge er taget på højskole, og det var en trup med en del 18-19-årige spillere, som Tonny Hoberg stillede op med i Liseborg.

Men det var altså mere end nok til at slå SIK.

Med sejren rykker Viborg HK op som nummer tre, mens Søndermarkens IK indtager sidstepladsen.

Søndermarkens IK - Viborg HK 25-36 (15-19)

Håndbold, 2. division, kvinder

Mål SIK: Gitte Aaen 9, Anita Sais Zidek 4, Kristina Kristensen 4, Line Andersen 3, Line Hjelm 2, Anne Sivebæk 2, Camilla Worre 1

Topscorere VHK: Louise Morratz 8, Marie Høgh-Poulsen 5, Anne Hykkelbjerg 5

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce