Annonce
Viborg HK

VHK-træner efter nedsabling: En stor lærestreg

Viborg HK blev kørt over af topholdet Team Esbjerg. Foto: Johnny Pedersen
Viborg HK tabte med 24-39 hjemme mod Team Esbjerg. Et stort nederlag mod en god modstander. Men også et nederlag som VHK'erne skal tage ved lære af.

Viborg: Der var vestjysk fart over feltet, da Team Esbjerg på Viborg HK's halgulv uddelte øretæver. Det normalt så velorganiserede viborgensiske forsvar tillod hele 39 mål imod, og da nettet blot blafrede 24 gange i den anden ende, led VHK altså sæsonens hidtil største nederlag.

Esbjerg kom til kampen med Champions League-tempo i stængerne, og der havde de grønblusede altså ikke niveauet til at følge med.

- De kom i det tempo, som jeg forventede af et Champions League-hold. Masser af stress og hårde konfrontationer. Der var de bare bedre end os, sagde VHK-træner Jakob Vestergaard umiddelbart efter kampen.

VHK kæmpede med at finde løsningerne i forsvaret. Team Esbjerg spadserede igennem det normalt så stærke 6-0 forsvar, og det gav ingen større effekt, da Ida-Marie Dahl blev sendt op for at mandsopdække Esbjergs hollandske superstjerne Estavana Polman.

- De splittede os ad alt for mange gange inde i midtzonen. Vi endte med at hænge efter, og de kom frem til mange frie afslutninger. Og så manglede vi nogle redninger i dag, som vi ikke plejer at mangle, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

Kampen i tal

Viborg HK - Team Esbjerg 24-39 (14-17)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Ida-Marie Dahl 6, Maria Fisker 6, Carin Strømberg 4, Stine Andersen 3, Kristina Jørgensen 2, Moa Högdahl 1, Majbritt Toft Hansen 1, Marianne Haugsted 1

Udvisninger: VHK 2, Team Esbjerg 0

Dommere: Nicklas Mark Pedersen, Nichlas Nygaard

Tilskuere: 1606

Kræver mere hårdhed

Efter et nederlag på 15 mål stod de positive ting ikke just i kø for at blive fremhævet. Kontrafasen var et fokuspunkt for Jakob Vestergaard inden dagens kamp, og den facet af spillet fungerede i store dele af kampen. Ida-Marie Dahl, Stine Andersen og Maria Fisker bidrog til flere scoringer på den front.

- Kontrafasen var fin, og vi lagde et godt tryk i tre kvarter. I det sidste kvarter sneg der sig et hav af fejl ind, og derfor blev det så grimt, som det gjorde, sagde Jakob Vestergaard med henvisning til kampens sidste 15 minutter, hvor VHK tabte med 10 mål.

På mandag skal de grønblusede i kamp igen. Denne gang mod en noget anden modstander - oprykkerne fra Horsens - og på trods af onsdagens store nederlag, tager Jakob Vestergaard dog noget med fra kampen mod Team Esbjerg.

- Vi kan tage det med, at det var en kæmpe lærestreg. En lærestreg til bogen om, at vi skal lære at spille de her kampe på et internationalt niveau. Fysikken og hårdheden skal vi kunne være med på, sagde Jakob Vestergaard, som skal bruge dagene op til mandagens kamp på at restituere truppen.

Ida-Marie Dahl spillede en god kamp, men kunne ikke forhindre et stort nederlag.
Jakob Vestergaard fik ikke sit forsvar til at fungere i onsdagens kamp mod Team Esbjerg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Tilfredshed over hele linjen – Viborg FF matchede hård ukrainsk modstand

Annonce