Annonce
Viborg HK

VHK-træner før pokalkamp: Bjerringbro er et godt hold

Jakob Vestergaard mener ikke, at Bjerringbro er et dårligt hold, men erkender dog, at Viborg er store favorit til torsdagens pokalkamp. Arkivfoto: Ole Nielsen
Selvom Viborg HK er favorit i torsdagens pokalkamp mod Bjerringbro FH, så er det ikke en kamp, som cheftræner Jakob Vestergaard tager let på.
Annonce

Håndbold: Torsdag aften spiller Viborg HK den første gældende kamp i cirka seks måneder. De grønblusede drager en smule østpå, hvor de skal spille mod Bjerringbro FH i pokalturneringen.

På forhånd er Viborg stor favorit, men det har ikke ændret på forberedelserne op til kampen.

- Vi har forberedt os godt. Det er jo en del af vores kampkalender der starter nu. Vi har forberedt os som vi plejer. Vi har kigget mest på, hvordan vi selv skal gøre tingene, men har også kigget på, hvad de er gode til og så prøvet at forberede os på det, siger Jakob Vestergaard.


Hvis vi rammer vores niveau, så er der ingen tvivl om, at vi er et bedre hold end Bjerringbro.

Jakob Vestergaard


Cheftræneren erkender, at man sagtens kunne have trukket en værre modstander, men derfor skal kampen stadig tages meget seriøst.

- Vi kunne så sandelig også have fået noget der var lettere. Vi mener egentlig, at deres spillermateriale og kompetencer ligger til at spille i toppen af 1. division eller bunden af ligaen. Så vi ser det jo egentlig som en kamp, hvor vi skal være der, og gøre vores ting for at hive en sejr, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Intensitet er nøglen

Jakob Vestergaard negligerer altså langt fra modstanderen, og derfor er hans gameplan for kampen heller ikke til at tage fejl af. Der skal tryk på.

- Det er vigtigt, at få noget intensitet i kampen. At vi ikke kommer til at stå alt for lang tid nede og dække op, men at vi får noget aggressivitet i kampen. Vi kommer til at køre det som vi nærmest altid gør, siger Jakob Vestergaard og fortsætter:

- Vi kommer til at lægge maksimalt tryk på alle de faser vi kan. Og lykkes vi så med at få skabt et hul, jamen så kan det godt være, at vi kommer til at prøve nogle ting af undervejs i kampen. Hvis vi rammer vores niveau, så er der ingen tvivl om, at vi er et bedre hold end Bjerringbro, men sådan skal det jo også være når man snakker liga og 1. divisionshold. siger cheftræneren.

Venstrefløjen Maria Fisker mener samtidig, at noget af det vigtige i torsdagens kamp er det mentale aspekt.

- For vi skal vinde kampen. Vi er kæmpe favorit, vi ved ikke hvor mange der kommer, om der er varmt i hallen eller alt mulig andet, som er irriterende. Så det er helt klart vores mentale fokus. Og så skal vi holde fast i nogle af de ting som vi har løbet og trænet, og få det finpudset inden ligaen starter, siger Maria Fisker

Annonce

Pokalen prioriteres

Da sæsonen igen byder på europæisk håndbold, kommer Viborg til at spille rigtig mange kampe i denne sæson. Derfor kunne det tænkes, at pokalturneringen ville blive nedprioriteret, men det er ikke tilfældet.

- Vi kommer til at prioritere alle kampe. Også i pokalturneringen. Vi er kommet godt igennem den her opstartsfase og har stort set alle med, og derfor kan vi også tillade os at prioritere det hele lige nu. Er vi i en situation, hvor vi bliver ramt af skader eller andet, så kan det da godt være, at vi bliver nødt til at prioritere anderledes. Men nu skal vi først lave et stykke arbejde i Bjerringbro og hive en sejr hjem, siger Jakob Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce