Annonce
Viborg HK

VHK-træner inden testkamp mod Odense: Det er en træningskamp - ikke en styrkeprøve

Jakob Vestergaard ser ikke torsdagens træningskamp som andet end en god træningskamp. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Det er for tidligt at tale om en decideret styrkeprøve mellem medaljekandidaterne Odense og Viborg HK, som torsdag mødes i en testkamp.
Annonce

Håndbold: Viborg HK's kvinder spiller torsdag eftermiddag sæsonforberedelsernes tredje testkamp.

Modstanderen er en anden af de klubber, som på forhånd er udpeget som medaljekandidat, men cheftræner Jakob Vestergaard mener, at det er alt for tidligt at tale om, at det er en indikator på noget som helst styrkeforhold mellem Odense Håndbold og Viborg HK.

- Hvis man melder det op som en styrkeprøve nu, så tror jeg, at det er fordi man virkelig er sportshungrende. Det er en træningskamp, og både vi og Odense kan jo i princippet spille noget helt andet spil end det, som vi skal bruge når sæsonen begynder, siger cheftræneren, som igen ønsker at få sendt rigtig mange spillere i aktion.


Vi kunne have mødt hvem som helst, men er blot glade for, at vi skal møde et hold, som matcher os fysik, fart, teknik og snilde - og det er fint

Jakob Vestergaard, cheftræner Viborg HK


- Vi kommer igen til at skifte ud ved at kigge på uret - og vi kommer ikke til at kigge ret meget på resultatet. Der er noget i spillet, som vi gerne vil lykkes med, men ellers tilskriver vi ikke kampen mere end, at det er en træningskamp.

- Vi kunne have mødt hvem som helst, men er blot glade for, at vi skal møde et hold, som matcher os på fysik, fart, teknik og snilde - og det er fint. Så får vi et mere retvisende billede af, hvor vi står henne selv. Men om det er Odense, København eller Herning-Ikast betyder ikke noget, siger Jakob Vestergaard.

Annonce

Norsk venstrehånd er klar igen

Spillemæssigt håber træneren, at VHK i torsdagens træningskamp kan vise fremgang i flere elementer af det defensive spil. Både i holdets 6-0-formation og i den 5-1-formation, som holdet stadig arbejder på at finpudse.

Men der er også et par andre spil-elementer, som Jakob Vestergaard håber at få set mere til i Ejby Hallen på Fyn.

- Nu har vi haft tid til at træne lidt mere kontra, så jeg håber, at vi også kommer til at se lidt mere effektivt kontraspil, siger Jakob Vestergaard, som også kan glæde sig over, at norske Moa Högdahl er meldt klar til at deltage i torsdagens kamp.

Moa Högdahl er igen klar til at tørne ud for Viborg HK i torsdagens kamp. Arkivfoto: Morten Dueholm

Det samme er stregspilleren Majbritt Toft Hansen, som ellers udgik af fredagens test mod Dortmund, mens det endnu er uvist, hvornår Pauline Bøgelund igen er klar.

- Vi glæder os til at spille med en venstrehåndet back igen. I de to testkampe er vi kommet godt igennem med højrehåndede på højre back, og det kan godt være noget, som vi i perioder vil gøre, da det giver os noget andet i spillet, siger Jakob Vestergaard.

Kampen mellem Odense og Viborg HK spiller i Ejbyhallen torsdag klokken 17.00.

Viborg Stifts Folkeblad er på plads i hallen. Du kan følge kampen via liveblog på viborgfolkeblad.dk og læse mere samme sted torsdag aften og i fredagens avis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce