Annonce
Viborg HK

VHK-træner inden tur til Vestjylland: - Vi må ikke komme til at se ugidelige ud

Jakob Vestergaard har haft fornuftige arbejdsbetingelse i denne uge, hvor de fleste spillere har trænet godt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg HK har forberedt sig på, at TTH Holstebros spillere har stor fart i fødderne. Anfører Carin Strömberg er klar til at rulle den store fysik ud for at bremse vestjyderne og sikre den fjerde sejr på stribe i 2020.

Viborg: Seks point ud af seks mulige. På den front har Viborg HK's ligakvinder fået en perfekt begyndelse på anden sæsonhalvdel.

I ugen op til den seneste kamp mod Nykøbing Falster Håndbold var der dog så mange spillere, der døjede med skavanker, at træningen på ingen måde havde været optimal.

Mandag aften gælder det så mødet med TTH Holstebro på udebane, og forberedelserne har denne gang fået et løft.

- Vi har trænet meget bedre i denne uge, selv om vi måtte tage en træning ud af ugens program for at sikre os, at alle har det godt fysisk og kan præstere maksimalt, sagde Jakob Vestergaard efter søndagens træning, hvor antallet af spillere var så stort, at et par stykker måtte sidde på bænken, da der blev spillet til to mål.

Annonce
Majbritt Toft Hansen nærmer sig et comeback. Måske er hun på holdkortet mod TTH Holstebro.

Fremgang for Toft

Noget overraskende var stregspiller Majbritt Toft Hansen på banen - dog kun i forsvaret. Hun blev skulderopereret i november med et forventet comeback i begyndelsen af marts.

- Hun er 14 dage længere fremme end ventet, og det er fordi, at hun har passet sin træning. Skulderen har det så godt, at vi kan begynde at bruge hende i noget defensivt arbejde. Toft er jo én af dem, som skal dække inde i midten, og vi skal have gang i hende inden et eventuelt slutspil.

- Lige nu går det godt, og hvis det går rigtig godt, så kan hun allerede være med mod TTH Holstebro, sagde Jakob Vestergaard.

Fysik skal slå hurtighed

TTH Holstebro har ikke ligefrem imponeret i denne sæson. Vestjyderne har blot hentet otte point - 15 færre end Viborg HK - men anfører Carin Strömberg forventer ingen let opgave i Struer, hvor kampen bliver spillet.

- TTH Holstebro dækker et noget anderledes forsvar, som har gjort det svært for mange hold. Det så vi jo ikke mindst til final 4 stævnet i pokalturneringen, så jeg tror, at det bliver en vanskelig kamp. Vi skal spille godt for at vinde, sagde Carin Strömberg.

Hun påpeger, at det handler om ikke at stresse i angrebsspillet, når TTH Holstebro forsøger at gå offensivt til værks. I stedet skal Viborg HK have aktiveret både stregspiller og fløjspillere og på den måde finde nogle brugbare løsninger i det angrebsspil, som stadig har en tendens til at hakke en del.

Her kan Viborg HK's større fysik vise sig at blive afgørende.

- Vi er et meget stærkt hold, så vi skal bruge vores fysik, som jeg tror kan blive vigtig i denne kamp. De har mange små spillere, som måske er lidt hurtigere end os, men vi har i hvert fald en fysisk fordel.

- Den fordel skal vi også bruge i forsvaret, så de kommer til at skulle kæmpe meget for målene helt fra begyndelsen af kampen, sagde Carin Strömberg.

Carin Strömberg vil fysisk sætte sig på kampen mod TTH Holstebro.

Unge og hurtige

Jakob Vestergaard er enig med sin anfører i, at Viborg HK har brug for at ramme dagen for at vinde, selv om TTH Holstebro hører til i den nederste del af tabellen.

- Der er kommet så stor en bredde i dameligaen, at vi gang på gang ser nogle skæve resultater. Senest Horsens sejr over Silkeborg-Voel og Ajax Københavns sejr over Odense. Men hvis vi rammer det maksimale, så får TTH det rigtig svært og så vinder vi også, sagde Jakob Vestergaard, som ser følgende faldgruber i mandagens udekamp.

- Vi skal møde mange unge spillere, som har været inde omkring u-landsholdene. De er rigtig dygtige på bevægelserne, og hvis vi ikke er der 100 procent i vores kognitive mindset og bevægelsemønstre, så vil vi blive snydt. Og så kommer det til at se træls ud, fordi vi i så fald vil ligne nogen, som er lidt ugidelige, sagde Jakob Vestergaard.

Cheftræneren sluttede søndagens træning af med at samle spillerne i en rundkreds, hvorefter de blev spurgt om TTH Holstebros farligste våben, og hvilke modtræk, der skal bruges for at neutralisere dem.

Forhåbentlig kommer svarene også mandag aften på banen.

Kampen mellem TTH Holstebro og Viborg HK begynder klokken 19 - og kan som altid følges via liveblog på viborgfolkeblad.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce