Annonce
Sport

VHK-træner om kvartfinalemodstander: Rejsemæssigt rigtig godt - sportsligt rigtig hårdt

Jakob Vestergaard kalder lodtrækningen til kvartfinalen hård, men tror på, at VHK kan besejre NFH over to kampe. Arkivfoto: Morten Pedersen

Viborg HK slipper for en dyr udlandsrejse, men kommer til gengæld på hårdt arbejde mod den danske ligas nummer to, som har besejret VHK to gange i denne sæson.

Viborg: Jakob Vestergaard vil helst spille europæiske kampe mod europæiske modstandere, men sandsynligheden tilsagde, at Viborg HK i EHF Cuppens kvartfinale ville løbe ind i dansk modstand, da to ud af tre mulige modstandere var danske.

Og det blev da også Nykøbing Falster (NFH), som blev parret med VHK i de to opgør, som spilles i marts.

- Ved lodtrækninger kigger vi på to ting. Vi kigger på det økonomiske og vi kigger på det sportslige. Og sportsligt er det en rigtig hård lodtrækning, mens det rejsemæssigt og økonomisk er okay, siger VHK-træneren.

VHK har tabt både ude og hjemme til Nykøbing Falster i denne sæson. Begge kampe blev spillet i 2018, og Jakob Vestergaard finder en tro på succes i, at han synes, at VHK hele tiden udvikler sig som hold.

- Vi har mulighed for revanche, men vi ved også godt, at vi skal have gjort nogle ting bedre i forhold til de to første opgør mod dem. Men jeg synes, at vi har en fin chance, for vi bygger hele tiden lag på vores spil og har europæisk præsteret godt, siger træneren, som godt ved, at det ser knap så god ud i den hjemlige liga, hvor Nykøbing Falster er nummer to, mens VHK er nummer otte.

- Set på den måde bør vi langtfra være favorit, men omvendt har vi vundet alle vores kampe i Europa, så det er et meget åbent opgør. Jeg forventer i hvert fald to helt tætte kampe, hvor det måske først er i de sidste 10 minutter af den anden kamp, at det bliver afgjort, siger træneren.

Annonce

Sådan endte lodtrækningen

Kvartfinaler (spilles 2/3. marts og 10/11. marts)Siofok-Storhamar

Team Esbjerg-Kuban

Podravka-Herning-Ikast

Viborg HK-Nykøbing Falster

Semifinaler (spilles i starten af april)

Viborg HK/Nykøbing F - Siofok-Storhamar

Podravka/Herning-Ikast - Team Esbjerg/Kuban

Stærke trods skader

Nykøbing Falster har mistet et par profiler i sæsonens løb. Den svenske storskytte Johanna Westberg er gravid, mens højrefløjen Ayaka Ikehara er blevet alvorligt knæskadet.

Men trods det mener Jakob Vestergaard ikke, at NFH ser ud til at være i problemer.

- Jeg sad og så den kamp fra Podravka, hvor NFH altså vandt ude over den puljes nummer et. Og der viste NFH altså rigtig fint spil på trods af skader og den slags. Vi har næsten allesammen en eller to spillere ude konstant.

- NFH er stadig et fint hold, og vi skal virkelig være skarpe, hvis vi skal gå samlet videre til semifinalen, siger VHK-træneren.

Nykøbing Falster må på grund af EHF's regler ikke længere spille sine europæiske hjemmekampe i hallen i Nykøbing, da der simpelthen er for lidt plads omkring selve banen. Derfor ender udekampen formentlig med at blive spillet i Næstved, hvor NFH tidligere har afviklet kampe.

Jakob Vestergaard tror ikke på, at det kommer til at gøre udekampen lettere for VHK.

- Det er selvfølgelig aldrig rart, når man ikke kan få lov til at spille hjemme i sin hule, men omvendt så har NFH tradition for en stærk fankultur, så der bliver sikkert sendt en del busser til Næstved. Så de skal nok få lavet en solid hjemmebane, siger VHK-træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce