Annonce
Viborg HK

VHK-træner om rumænsk modstander i European League: En rigtig dårlig lodtrækning

Jakob Vestergaard mener næsten ikke, at tirsdagens lodtrækning kunne være gået værre. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard mener, at VHK er favorit til at gå videre mod Dunarea Braila, men lodtrækningen kunne næsten ikke være værre.
Annonce

Håndbold: Dunarea Braila.

Klubnavnet siger næppe mange noget, men Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard har selv været træner i Rumænien - og han har gravet informationer om den kommende modstander i EHF European League frem.

- Det er altså et hold med fire rumænske landsholdsspillere, en fra Serbien, en fra Montenegro og flere andre gode spillere, så det er altså en stærk modstander, som vi skal op mod, siger cheftræneren.

- Vi bedømmer lodtrækninger på de tre parametre sport, rejsetid og økonomi - og bedømt på alle tre parametre er det her bare en dårlig lodtrækning, siger han.

På forhånd havde han udpeget russiske Kuban og tyrkiske Kastamonu som de to skrækmodstandere, men Dunarea Braila er bestemt ikke meget bedre.

Det betyder dog ikke, at VHK skal anses for at være undertippet.


Vi bedømmer lodtrækninger på de tre parametre sport, rejsetid og økonomi - og bedømt på alle tre parametre er det her bare en dårlig lodtrækning

Jakob Vestergaard, cheftræner Viborg HK


- Jeg vil nok vurdere, at chancevurderingen er 55-45 i vores favør set over to kampe. Men det bliver helt tæt, siger træneren.

Han har set et rumænsk hold, som kan matche VHK fysisk og teknisk. Et hold, som har gode skytter, og som har flere unge fremadstormende spillere i truppen.

Ifølge Jakob Vestergaard er Dunarea Braila en klub, som er via flere unge spillere er ved at kravle opad i det rumænske klubhierarki.

Han kan huske, at det er en klub, som råder over ganske fine hal-faciliteter, men rejsemæssigt bliver det krævende at komme frem til Braila.

European League

Fire klubber er kvalificeret til gruppespillet, som begynder i begyndelsen af 2021. Herning-Ikast, Siofok, Lada og Baia Mare

Tirsdag blev der trukket lod til tredje og sidste kvalifikationsrunde. De samlede vindere kvalificerer sig til gruppespillet:

Kampene skal afvikles i weekenderne den 14.-15. november og 21.-22. november.

Viborg HK begynder på udebane i Rumænien

NFH er også med i turneringen. NFH skal møde Paris 92 i tredje kvalifikationsrunde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce