Annonce
Viborg

Vi er alle ført bag lyset - vågn op, politikere!

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen


Annonce

Vi har et regionsråd til at styre vores sygehuse. Der sidder 41 politikere, som forvalter milliarder af kroner, og som har ansvaret for menneskers sundhed. Det er et regionsråd, som stort set stiltiende er vidne til en grotesk skandale, og det er til syvende og sidst patienterne, som er tabere.

Men det har også kostet to ledende overlæger (Ulrich Fredberg og  Mahican Gielen) deres job.

Det drejer sig om skanning af patienter. Vi har fået at vide af sygehusledelsen i Viborg, bakket op af regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og regionsdirektør Pernille Blach Hansen, at regionshospitalet i Silkeborg ikke havde fulgt kræftpakken ved at bruge lavdosis CT-skanning i stedet for højdosis, selv ved den mindste mistanke om kræft.

Det viser sig nu at være forkert, for påstanden om, at alle med den mindste mistanke om kræft skal have højdosis-skanning, holder ikke vand.

Det rådgivende lægeorgan, Dansk Lunge Cancer Gruppe, oplyser nu, at gruppens tidligere udmelding er misforstået, og det er under alle omstændigheder op til en lægelig vurdering af "det samlede sygdomsbillede". Hvis lægen vurderer, at der er en anden og mere sandsynlig forklaring på sygdomsbilledet, kan en anden undersøgelse være mere relevant, hedder det nu.

Man ta'r sig til hovedet. Det er lungecancergruppen, som rådgiver Sundhedsstyrelsen, og som dermed er årsag til hele balladen i Region Midt.


Man kommer nemt til at se konspiration i det her. Gud forbyde det, men tanker går i retning af, at nogen har haft et horn i siden på hospitalet i Silkeborg.


Man kan ikke læse det anderledes, end at Silkeborg har haft et relevant og fornuftigt tilbud til de praktiserende læger. Og sygehuset har fundet flere kræfttilfælde i et tidligt stadie end noget andet sygehus i Danmark.

Man kommer nemt til at se konspiration i det her. Gud forbyde det, men tanker går i retning af, at nogen har haft et horn i siden på hospitalet i Silkeborg.

Resultatet er konflikter på kryds og tværs. For bare at nævne den værste, så er klimaet mellem sygehusledelsen i Viborg og hospitalet i Silkeborg på frysepunktet. Læger er flygtet fra Silkeborg, og der er en uhyggelig kultur med frygt for at blive fyret, hvis man deltager i debatten.

Hvorfor pokker kommer lungecancergruppen først nu med den helt afgørende udmelding, når den har været smertelig bevidst om, hvilke omkostninger der har været?

Både Anders Kühnau, Pernille Blach Hansen og sygehusledelsen i Viborg kan påstå, at de har handlet i god tro på baggrund af den fortolkning, de er præsenteret for af Sundhedsstyrelsen (lungecancergruppen).

Hvis det overhovedet skal have nogen mening at have et regionsråd, så er der nogle meget passive politikere, som må til at vågne op og tage et ansvar for at få ryddet op og klinket skårene. Bare det ikke er for sent.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce