Annonce
Erhverv

'Vi er Viborg' skal have ny formand

Tina Bach har valgt at stoppe som bestyrelsesformand i Vi er Viborg efter ni år på posten. Foto: Morten Dueholm
På den elektroniske generalforsamling i den lokale handelsstandsforening "Vi er Viborg" fortalte bestyrelsesformand Tina Bach, at hun efter ni år på posten går af. En ny formand udpeges på mandag.

Viborg: Et ganske specielt år bliver også Tina Bachs sidste som bestyrelsesformand i Viborgs handelsstandsforening "Vi er Viborg".

For tirsdag - dagen før genåbningen af restauranter og barer og dermed et skridt tættere normalitet - fortalte Tina Bach, at hun efter ni år stopper som formand.

Og afskeden var præcis så anderledes, som alt andet er her i corona-tiden.

Annonce

Generalforsamlingen blev således holdt som et "webinar" på den digitale platform Teams med omkring 40 deltagere med slukket mikrofon, og derfor var det uden de store klapsalver til en ellers afholdt formand, der dog fik varme ord med på vejen - blandt andet af direktør Helle Sørensen.

- På vegne af hele bestyrelsen og hele holdet på Nytorv 3 vil vi gerne takke dig for din indsats. Så nu begynder tude-Marie her (tørre et par tårer væk, red.). Vi er glade for, at vi ikke helt slipper dig, da du skal være formand for vores festudvalg. Tusind tak for indsatsen, lød det fra Helle Sørensen.

Selv begrunder Tina Bach sin afsked med, at det er tid til friske øjne.

- Det er med lidt vemod, at jeg siger farvel, men det er også en beslutning, der har været undervejs i en periode, og som jeg har det godt med. Jeg har været med til at skabe den ny forening (fra Viborg Handel til Vi er Viborg, red.), der nu er klar til en ny epoke, og som er gjort sejlklar. Jeg synes også, at jeg med god samvittighed kan give stafetten videre til en ny formand, fortalte Tina Bach og fortsatte:

- Når man har siddet som formand i en periode, så er det også vigtigt for foreningen, at der kommer nye øjne og kræfter til. Det, har jeg vurderet, skulle være nu. Men jeg har været superglad for at være formand. Det har givet mig mange inputs i årenes løb, men også mange arbejdstimer. De to ting hænger jo ofte sammen, sagde Tina Bach, inden hun også takkede sekretariatet i Vi er Viborg og foreningens medlemmer.

Tina Bach var den eneste, der trådte ud af bestyrelsen, som i øvrigt gik fra at tælle otte til ni medlemmer, hvilket dermed gav plads til to nye i form af Jesper Holm Pedersen (Einfach) og Jan Ulbjerg Sørensen (Ulbjerg Salg & Rådgivning).

De øvrige syv i bestyrelsen er: Claus Donslund (Tinghallen), Rikke Friis (Mønsted Kalkgruber), Kjeld Norup (Guldsmed Norup), Søren Petersen (Skolageret, Ecco og Skoshop), Lars Christiansen (Bjerringbro Byforum), Lykke Rahbek (Living Orang) og Niels Sønderby (Manguster).

Mandag den 26. april vil bestyrelsen konstituere sig og finde en ny formand.

Et lille overskud

På mødet kunne Helle Sørensen også fremlægge regnskabet for 2020.

Som direktøren fremhævede, er Vi er Viborg ikke sat i verden for at spare penge op, men i stedet at bruge de penge, der kommer ind, til nye aktiviteter, hvis muligheden er der for det.

Indtægterne faldt med lidt over 800.000 kroner fra 5.554.409 til 4.749.910 kroner, hvilket dog stadig var 300.000 kroner bedre end budgetteret. Men samtidig blev der også skruet ned for udgifterne - særligt omkring "Jul i Viborg" og diverse gadeaktiviteter, der også grundet corona blev neddroslet med cirka 1.300.000 kroner.

Summen af det hele blev, at Vi er Viborg kom ud med et overskud på 1218 kroner mod et underskud i 2019 på 48.877 kroner.

I budgettet for 2021 regner Vi er Viborg med 4.624.600 kroner i indtægt og stort set tilsvarende udgifter, så årets resultat sigtes efter at lande på 6600 kroner i plus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce