Annonce
Erhverv

Vi er Viborgs nye formand ser store muligheder for byen

Jesper Holm Pedersen fra Einfach er ny formand for bestyrelsen i Vi er Viborg. Foto: Keld Lund
Viborg kan blive et unikt smørhul, hvor handel og oplevelser i bymidten, kulturtilbud i blandt andet Tinghallen og stadionkomplekset kan spille sammen med den smukke natur omkring os, lyder det fra den nye formand i Vi er Viborg, Jesper Holm-Pedersen.

Viborg: Man skal nok ikke forvente sig en revolution af Vi er Viborg, når Jesper Holm-Pedersen sætter sig i formandsstolen.

For den nye formand er grundlæggende enig i den retning, som Vi er Viborg er stukket ud ad gennem de senere år med Tina Bach som formand og Helle Sørensen som direktør for sekretariatet på Nytorv.

Men det er netop også noget af det, der har tiltalt den 46-årige viborgenser. Han vil gerne være med til at få midtbyen til at blomstre og binde den sammen med kulturlivet og naturen, som så smukt omgiver os med blandt andet søerne og Dollerup Bakker.

Annonce

- Der er tre ben, som kan bære Viborg til at blive et helt unikt smørhul her midt i Jylland. Med en koncentreret, historisk bymidte med handelsmuligheder, aktiviteter og gode madoplevelser som det ene ben, kulturoplevelser eksempelvis ved Tinghallen som det andet og vores smukke natur som det tredje, så kan Viborg noget helt særligt, lyder det med engagement i stemmen fra Jesper Holm-Pedersen.

Han er født og opvokset i Viborg, og efter en afstikker på 10 år i Aarhus og undervejs et kortere ophold i franske Nantes i forbindelse med studierne, vendte han tilbage til området i 2004, da han sammen med sin daværende kone flyttede til Hald Ege.

- Her var der jo også to hold bedsteforældre. Og så ville vi bare gerne til Viborg, lyder det fra Jesper Holm-Pedersen.

Midtbyen som resort

Siden dengang er børnene blevet 16 og 18 år, og Jesper Holm-Pedersen er flyttet ind på Ramsvej centralt i Viborg. Han føler sig dermed også tæt på midtbyens handelsliv, hvor han ofte har benyttet sig af det, når der har været arrangementer eller begivenheder i gågaden.

- Jeg synes, at vi har et rigtig godt gågadesystem, og vi har de seneste år set, hvordan man kan bruge det aktivt med Jul i Viborg, Snapsting og koncerter. Det er vigtigt, at der sker noget i midtbyen, og jeg har virkelig nydt at være en del af det, siger Jesper Holm-Pedersen, der nu tager det ansvar på sig at være med til at få tingene til at ske.

- Jeg er vild med den idé for midtbyen som et slags resort, hvor man kan få alle mulige forskellige oplevelser. Vi er Viborg har fat i de helt rigtige tanker, når man tænker helhed - kommune, kultur, frivillige, handelsforening og forskellige brancher ind sammen, for vi er afhængige af hinanden og kan nogle helt andre ting sammen, end hvis det var "hver butik for sig", konstaterer Jesper Holm-Pedersen, der påpeger, at det er mere nødvendigt end nogensinde at investere i sin by:

- Corona har jo accelereret nogle ting omkring detailhandel og webshopping. Så mange er presset. Men omvendt kan man også se det positive i, at mange mennesker har lavt indestående på oplevelseskontoen og gerne vil ud og prøve noget. Den bold skal vi gribe – og vi skal gøre det hurtigt og effektivt.

Annonce

Binde sammen

Som formand for bestyrelsen i Vi er Viborg bliver en af Jesper Holm-Pedersens vigtigste opgaver at få såvel økonomi som strategi til at hænge sammen og blive ført ud i livet.

- Meget af det handler jo om samarbejdet med kommunen. Det er så vigtigt, at vi kan hjælpe hinanden, for når erhvervsliv og kommune arbejder sammen, så sker tingene, fortæller Jesper Holm-Pedersen og fortsætter:

- Mit arbejde som formand kommer jo i høj grad til at bestå i at binde ting sammen. Man skal kunne være i helikopteren og tænke strategisk. Også for at sikre, at alle de gode kræfter i bestyrelsen hver især bidrager med det, de er bedst til. Det passer også godt med den rolle, jeg har haft i mit erhvervsvirke.

Her har Jesper Holm-Pedersen de seneste 11 år været selvstændig med virksomheden Einfach, som tilbyder rådgivning og økonomistyring af virksomheder. Han har tidligere haft stillinger i Damolin og Danisco.


Jeg er vild med den idé for midtbyen som et slags resort, hvor man kan få alle mulige forskellige oplevelser.

Jesper Holm-Pedersen, formand for bestyrelsen i Vi er Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Viborg FF For abonnenter

Overblik - så længe er Viborg FF's oprykningshelte på kontrakt med klubben

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce