Annonce
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Står det til mig, så kommer Viborg Stifts Folkeblads redaktion til at køre som nu i lang tid. Det betyder, at der næsten ingen er på arbejdspladsen. Bortset fra fem-seks personer arbejder hovedparten af de omkring 40 fastansatte hjemmefra.

Det fungerer godt, så hvorfor skulle vi være årsag til, at corona-smitten spredes?

Vi holder et dagligt Skype-møde om opgaverne - med plads til en lille privat historie eller lidt af det godmodige drilleri, som hører sig til i en fasttømret gruppe, hvor man altid har bekymret sig om hinanden, haft humør på og stået sammen om at gøre det så godt som muligt.

Og læserne har været rigtig flinke til at opmuntre os med kommentarer som: "Tak for et godt stykke arbejde med avisen i denne tid."

I går kom én af vores erfarne journalister på arbejde for en dag i huset med kommentaren: "Hold kæft, hvor jeg savner jer!" Han føler sig i et limbo, hvor en væsentlig del af hans sociale liv, nemlig kontakten med kollegerne, pludselig er meget begrænset. Med en skærm og mange kilometer imellem sig.

Det siger alt om, at mennesket er et flokdyr, der har behov for den sociale kontakt menneske til menneske, som vi for en stund må undvære.

Men for at det kan blive godt igen, er det afgørende, at vi handler klogt, når den langsomme tilbagevenden til normale tilstande begynder efter påske. Vi skal på hver enkelt virksomhed, i hver familie og i andre sammenhænge holde fast i at sikre os imod smitten.

Noget af det vigtigste er at få gang i arbejdspladserne igen. Kan det ske med forskudt arbejde, med hjemmearbejde og med værnemidler, skal virksomhederne i gang. Det er en samfundsopgave, for bliver der for mange konkurser, for mange fyringer og for meget nedgang i aktiviteten, får vi svært ved at finansiere vores velfærdssamfund.

Statsministeren stod med den løftede pegefinger og truede: Gør nu, som jeg siger, ellers kan vi blive nødt til at stramme kursen!

Den forbilledlige disciplin, vi har vist indtil nu, skal naturligvis videreføres. Det er nu, vi skal stramme ballerne og undertrykke lysten til at holde fest. Altsammen for at holde fast i den flade kurve, for at redde liv og for at redde danske arbejdspladser.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce