Annonce
Erhverv

- Vi har aldrig haft færre tomme lejemål

Der er positive takter for handelslivet i Viborgs midtby, hvor der på det seneste er åbnet flere nye butikker, restauranter og liberale erhverv. Foto: Emma Rose Haas
Frygten for at corona ville lukke en stribe butikker, restauranter og liberale erhverv i Viborgs midtby har vist sig ikke at holde stik. Og de seneste måneder er der endda kommet rigtig mange nye erhvervsdrivende til gågaden.

Viborg: Selvom Huset Lene Bak siger farvel til Viborg i juni, og Stepta flytter væk fra sin placering i Gravene, så er der en klar tendens til, at der kommer flere butikker og spisesteder til gågaden, end der forsvinder.

I april, maj og her i starten af juni har Viborg Nyt kunnet fortælle om 10 steder, der er åbnet eller på vej til at åbne i Viborgs gågade eller tilstødende gader.

Baccos, Kaiser Sport & Ortopædi, Paws Zone, Sjölin, Fashion by B-design, Mr. & Mrs. Beutystyle, Smoke It, Den Gyldne Okse, Rituals og By Frey er alle ”nye i klassen”, mens blot enkelte butikker altså er på vej væk.

Annonce

Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg, kan bekræfte den positive tendens.

- Vi har aldrig haft færre tomme lejemål end nu, fortæller direktøren, der netop også henviser til, at frygten for masselukning af butikker i forlængelse af corona-nedlukningen ikke er blevet til virkelighed.

Helle Sørensen fra Vi er Viborg kan melde om rekordfå tomme butikslokaler. Arkivfoto: Lars Holm

- Der har været en fantastisk opbakning fra borgere og kunder. Mange har været kede af at se, hvordan en midtby kunne se ud, når der var lukket ned. Nu er der en tro på fremtiden og en lyst til at komme ud, som man både kan se i antallet af butikker og eksempelvis, når der bookes Nytorv-boder, hvor rigtig mange gerne vil stå, siger Helle Sørensen.

250 medlemmer

Det er ikke kun i butikslokalerne, der bliver fyldt godt op i øjeblikket. Medlemslisten hos Vi er Viborg er også voksende og tæller nu 250 medlemmer. Det ser Helle Sørensen som et udtryk for, at endnu flere har fået øjnene op for gevinsterne ved samarbejde.

- Det er en af de ting, som er med til at løfte os alle sammen. Vi er gået fra at være en forening for detailhandlen til at være en forening for alle dem, der vil samarbejdet. Når Padel Club Viborg melder sig ind i Vi er Viborg, så er det for at være en del af fællesskabet og den markedsføring, vi laver på tværs. Når der eksempelvis kommer sportsinteresserede turister til Viborg, så kan padel tennis jo være en af de ting, vi foreslår vores gæster at prøve, siger Helle Sørensen.

De senest nye tilkomne medlemmer af Vi er Viborg

Albin-Charollais

Midtbus

Mortensen - Kommunikation & Medier

Nytorv Blomster

Properti

Sats & Tegn

Sdr. Rind Biavl

Sjölin Viborg

Torp Gårdbutik

Ulbjerg Salg & Rådgivning

Vocatus

Bacco's

Cirkelines

Padel Club Viborg

Og på samme måde virker samarbejdet også for medlemmerne i byen.

- Generelt er der et godt sammenhold i vores by med en god dialog parterne imellem. Der er mange af vores kollegaer i andre handelsstandsforeninger, der misunder de ting, vi får arrangeret i Viborg. Og det gør vi kun, fordi vi arbejder sammen.


Der er mange af vores kollegaer i andre handelsstandsforeninger, der misunder de ting, vi får arrangeret i Viborg. Og det gør vi kun, fordi vi arbejder sammen.

Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce