Annonce
Erhverv

- Vi har brug for opbakning

Kirsten Elsborg kan også mærke en tydelig nedgang af kunder efter corona-vissen satte ind. Arkivfoto: Morten Stricker.
De lokale butikker må indtil videre selv bedømme om de vil lukke, indskrænke åbningstider eller fortsætte som før, men de er alle påvirket af corona-krisen.

Bjerringbro: - Vi har brug for al den opbakning, vi kan få, og at så mange som overhovedet husker at handle lokalt.

Sådan lyder det fra formand for Bjerringbro Detail, Kirsten Elsborg, der selv driver Elsborg Lædervarer i Bjerringbro.

Ligesom resten af sine kollegaer, der er indehavere af butikker i Bjerringbro kæmper i hun i disse dag en ulige kamp mod corona-virussen, der både påvirker kundernes handelsmønstre men også tvinger nogle af forretningerne til at lukke.

Selv har hun ikke lukket sin butik endnu, men hun overvejer at indskrænke åbningstiden. Og hun kan tydelig mærke en stor nedgang i handel og kundestrøm.

- Vi har besluttet os for ikke at indføre nogle overordnede retningslinjer for butikkerne i Bjerringbro. Jeg mener, man er nødt til at respektere den enkelte butiksindehavers dømmekraft, og så længe vi ikke har fået noget påbud om at lukke fra regeringens side, må det være op til den enkelte, siger Kirsten Elsborg.

Hun påpeger også, at der er stor forskel, på hvad man har af muligheder som forretning.

- Det er klart, at hvis man har en velfungerende webshop, så har man lidt større muligheder for fortsat indtjening, end hvis man ingen har, siger hun, der dog selv fornemmer, at også på hendes webshop-del er der mere stille end normalt.

- Folk er generelt utrygge, og så holder de på pengene - og det er jo ganske forståeligt, siger hun.

Hun håber nu på, at den seneste hjælpepakke, der blev præsenteret af regeringen torsdag, vil komme detailhandlen til gode.

Også bychef Lars Christiansen er bekymret for, hvilke konsekvenser corona-virussen kan få for Bjerringbros detailhandel.

- Der er ingen tvivl om, at en lille by som Bjerringbro, der allerede er udfordret, ikke har behov for, at flere butikker lukker. Vi kan tydeligt se, at når en butik i Bjerringbro lukker, så åbner der ikke bare en ny, så jeg vil da også meget gerne opfordrer til, at folk handler lokalt, og sikrer at vi fortsat har en levende bymidte, siger Lars Christiansen.

Han kan som bychef ikke stille meget op, men han opfordrer detailhandlen til at stå sammen, hvis de skulle vælge at lukke deres butikker for at begrænse corona-spredningen.

- Og så har jeg også lovet, at holde øje med, og registrere på Bjerringbro.dk, hvis der er en forretning, der lukker midlertidig. Her kan borgere løbende holde sig orienteret om, hvilke butikker der er midlertidig lukket, fortæller han.

Vi har besluttet os for ikke at indføre nogle overordnede retningslinjer for butikkerne i Bjerringbro. Jeg mener, man er nødt til at respektere den enkelte butiksindehavers dømmekraft, og så længe vi ikke har fået noget påbud om at lukke fra regeringens side, må det være op til den enkelte.

Kirsten Elsborg, fmd. Bjerringbro Detail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Se kortet: Ugens bolighandler i Viborg

Annonce