Annonce
Sport

- Vi har fået en fed start på Powerman i Viborg

Det var første gang, at Powerman fandt sted i Viborg. Foto: Morten Dueholm
Arrangørerne bag Powerman 2019 er tilfredse med den første udgave af eventen i Viborg. Mange ting blev øvet, mange forslag til forbedringer er skrevet ned, og ambitionerne for fremtiden er store.
Annonce

Viborg: Så sluttede den første udgave af Powerman i Viborg, og med den korte forberedelsestid på få måneder in mente er arrangørerne godt tilfredse med resultatet.

Det fortæller én af hovedpersonerne bag begivenheden, Henrik Karlsen.

- Jeg synes, at vi har fået det ud af det, som vi kunne. Nu har vi et helt år til at forberede den næste udgave af Powerman, og målet er, at det hele kommer til at ligne et suttet bolsje, før eventen begynder næste gang, siger Henrik Karlsen.

Det var ikke alt, som spillede optimalt til Powerman 2019, men arrangørerne havde knoklet for at gøre det hele så gnidningsfrit som muligt, og de fik uvurderlig hjælp af en masse frivillige.

- Der har været en fantastisk opbakning, og uden de mange frivillige kunne det ikke lade sig gøre. Man kan altid diskutere, om borgerne var informeret nok om afspærringer og så videre, men vi har forsøgt at gøre det så godt, som vi kunne, siger Henrik Karlsen.

Henrik Karlsen var i fuld vigør på konkurrencedagen lørdag, hvor han ofte var i dialog med de frivillige hjælpere via sin mobiltelefon og løb rundt for at komme frem til de steder på ruten, hvor der var brug for assistance.

Bagefter var det tid til at puste ud og rydde op, og det kunne han gøre med en stor portion ros i baglommen.

- Både atleterne og dommerne synes, at arrangementet var længder bedre end sidste års Powerman i Vejle, og jeg fik også at vide, at det kunne måle sig med dengang, det foregik i København. Jeg synes, vi har fået en fed start på Powerman her i Viborg, og vi fik vist byen frem fra den gode side, siger Henrik Karlsen.

Udvalgte resultater fra Powerman 2019

Elite, herrer (10-60-10 km):

1. Daan De Groot (Holland) 2.37.19 (europamester)
2. Jan Petralia (Belgien) 2.37.55
3. Gonzalo Fuentes (Spanien) 2.38.57
6. Nicholas Ward Munoz (Danmark) 2.40.34 (dansk mester)
8. Chris Fischer (Danmark) 2.42.56

Elite, kvinder (10-60-10 km):

1. Petra Eggenschwiler (Schweiz) 2.54.39 (europamester)
2. Melanie Maurer (Schweiz) 2.58.32
3. Alice Hector (England) 3.01.57
5. Marie Brandt Schultz (Danmark) 3.03.44 (dansk mester)

Annonce

Barsler med ændringer

Powerman 2019 var både for børn, motionister og eliten.

Den såkaldte Powerkids havde langt fra så stor deltagelse som håbet, og Henrik Karlsens ambition er, at fredag i Powerman-weekenden næste år kan blive dedikeret til børnene om formiddagen og familierne om aftenen.

- Det kunne være fedt, hvis Powerman kunne blive en ny form for skolernes motionsløb, så en masse børn kan være med til Powerkids næste år, siger Henrik Karlsen.

Lørdag skal så primært være elitens dag. Målet på sigt er at få VM i duatlon til Viborg, og det vil betyde langt flere deltagere end i år. Så mange, at det rent logistisk bliver umuligt at have skiftezone (skifte fra løb til cykel og omvendt) på Nytorv, som det var tilfældet i år.

Allerede næste år vil der sandsynligvis være så mange med til Powerman, at der skal findes et andet sted en Nytorv, hvor cyklerne kan stå klar. Men det ændrer ikke på, at Henrik Karlsen gerne vil holde fast i en del af årets rute, som var meget bynær og havde Viborg Domkirke, som et smukt baggrundstæppe.

- Deltagerne synes, at det var en flot og publikumsvenlig rute. Den var også meget hård, men det skal den være, når der er tale om et EM. Det skal man ikke komme sovende til, siger Henrik Karlsen.

Ud over ruteændringer og fokus på børnene om fredagen, er der mange andre ting, som vil ændre sig til næste års Powerman. Henrik Karlsen fortæller, at han har fire tætskrevne sider med forslag til forbedringer.

Hvor mange af dem, der bliver effektueret til Powerman 2020 i Viborg, vil kun tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce