Annonce
Viborg

Vi har lidt svært ved at få jordforbindelse igen på redaktionen efter en fantastisk valgdækning

Lars Norup
Viborg Stifts Folkeblad var i stand til at udfordre store, regionale medier som Jydske Vestkysten og Fyns Stiftstidende på antal læsere på valgdagen.

Viborg Stifts Folkeblad præsterede næsten over evne, da vi sendte live-tv på valgaftenen fra Viborg Rådhus. Omkring seks timers direkte tv blev det til, inden borgmester Ulrik Wilbek kunne fremlægge vælgernes resultat.

Ikke færre end 10.000 har klikket sig ind på liveudsendelsen, og bortset fra en enkelt kritiker er vi nærmest blevet skamrost for præstationen.

Præstationen understreges af, at Viborg Stifts Folkeblad blev nummer tre efter store mediehuse som Fyns Stiftstidende og Jyske Vestkysten, der dækker henholdsvis hele Fyn og hele den sydlige del af Jylland.

Annonce

Her er live-udsendelsen. Du kan spole frem, hvis du ikke har seks timer

Borgmester Ulrik Wilbek i et afslappet øjeblik på valgaftenen. Foto: Johnny Pedersen

Hvad er sket? For journalister er valget lidt som juleaften. Vi havde glædet os, og det var fedt at få bekræftet, at det havde vores læsere også. I seks timer sendte vi live fra rådhuset, stadionhallerne og regionshuset.

Hvorfor er det vigtigt? Der lå et stort arbejde bag, og samtidig skulle der laves en god avis. Heldigvis tyder alt på, at vi fik leveret nogle produkter, folk kunne lide. Vi glæder os allerede til at gøre det igen.

Hvad så nu? Gik du glip af besøget på Ulrik Wilbeks kontor, dobbelt-interviewet med de skuffede hr. og fru Langballe, afskedsinterviewet med Flemming Gundersen eller annonceringen af det kommende byråd, kan du gense klippet her.

Motorvejs-undersøgelse går i gang efter nytår

Midtjysk motorvej, linjeføring ved Viborg

Hvad er sket? Kommissoriet til den kommende VVM-undersøgelse af en midtjysk motorvej ventes at være klart inden jul.

Hvorfor er det vigtigt? VVM-undersøgelsen danner grundlag for beslutningen om linjeføringen af motorvejen øst eller vest om Viborg. Derfor er det vigtigt, at den laves så hurtigt som muligt, så de berørte borgere kan få klar besked.

Hvad så nu? Når kommissoriet er klart, kan undersøgelsen gå i gang. Den vil typisk tage et par år. I sidste ende er det Folketinget, der beslutter, om motorvejen skal gå vest eller øst om Viborg.

Læs mere her.

Asani klædte kvinder på inderst og skabt en erhvervshistorie, som er værd at huske

Det er tid at mindes Asani på Morvillesvej i Viborg. Foto: Johnny Pedersen

Hvad er sket? Folkebladets journalist, Sabrina Rønning Gade, tog sin mor, mormor og gudmor med på tur til den nedlagte blondefabrik, Asani, midt i Viborg, hvor de alle har arbejdet.

Hvorfor er det vigtigt? Asani er et stykke stolt erhvervshistorie i Viborg, og alle tre kvinder har været en del af den historie.

Hvad så nu? Bygningerne på Asani-grunden, som senest var postcentral, bliver revet ned. Der kommer formentlig boliger på området.

Læs mere her.

Gerdas rørende gensyn med alle "sine" børnehjemsbørn

Gerda Christensens og børnehjemsbørnene. Privatfoto

Hvad er sket? 90-årige Gerda Christensen var gennem årtier ansat på børnehjemmet Nørresø Børne- og ungdomspension i Viborg. For nylig inviterede hun de nu voksne, som dengang var børn på børnehjemmet, til et glædeligt gensyn på Golf Salon.

Hvorfor er det vigtigt? En livsbekræftende historie om, hvordan mennesker knytter bånd og binder sig til hinanden. Gerda var som en mor for børnene på hjemmet, og det glemmer de hende aldrig for.

Hvad så nu? Alle tilstedeværende ved den festlige komsammen fik en mindeværdig oplevelse. Minder blev genopfrisket, og måske starter nu en ny historie, hvor de tidligere børnehjemsbørn igen mødes med jævne mellemrum. Gerda har i hvert fald med sit initiativ åbnet for muligheden.

Læs mere her

Ja, lederartiklen skal have holdning og kant

Vælgermøde i Hald Ege. Foto: Andreas Søndergaard

Hvad er sket? Jeg blev som chefredaktør i denne uge beskyldt for at komme med stikpiller til politikere og at udtrykke mine holdninger i lederartikler.

Hvorfor er det vigtigt? Ingen skal være i tvivl om, at hele meningen med at skrive lederartikler netop er at udtrykke holdninger - oven i købet med kant.

Hvad så nu? Journalistikken skal være tilstræbt neutral, mens lederartiklen er subjektiv. Det bliver der ikke lavet om på, og det fik jeg en god anledning til at forklare.

Læs mit svar og læserbrevet her.

Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Viborg FF

Viborg HK-talenter i rødt og hvidt - sørgede for to mål i sejr over Japan

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Viborg

Jens Rohde clashede med Radio Loud-journalist: De skal ikke klynke

Annonce