Annonce
Erhverv

- Vi kan altid vende tilbage til studiet

De tre stiftere af tekstbureauet Texta, Kim Søgaard Nielsen, Peter Kragh Lauritsen og Tim Knorborg Jensen, i Aarhus har sat studierne på standby.

AU-studerende står ofte med et dilemma mellem studium eller iværksætterprojekt. Tre iværksættere satser på et erhvervseventyr og sætter studiet på standby.

AARHUS: Forretning eller studium eller begge dele?

Det er udfordringen for en række studerende ved Aarhus Universitet. Mange går med iværksætterdrømme, og så opstår dilemmaet.

For to et halvt år siden grundlagde tre AU-studerende tekstbureauet Texta i Aarhus, og nu har de tre unge erhvervs- og jurastuderende ved Aarhus Universitet skabt en millionforretning. Virksomheden omsætter for en halv mio. kroner om måneden, og de beskæftiger sammenlagt 45 medarbejdere, heraf syv på fuld tid.

Succesen har fået de tre bachelor-studerende, der alle er i gang med sjette semester, til at sætte studierne på standby, selvom det har krævet sine overvejelser.

- Jeg kan altid komme tilbage til studiet, men en mulighed som denne kommer kun en gang. Desuden ville jeg gå på kompromis på begge områder, hvis jeg fortsatte, og det ville ikke gavne på nogen punkter, siger 23-årige Tim Knorborg Jensen, en af tre unge fremadstormende iværksættere bag tekstbureauet Texta.

Afklaring med forældre

Tim Knorborg Jensen har sågar skullet tage konfrontationen med sine forældre hjemme i Skive, og nu er tingene også afklaret den vej.

- Første gang det blev nævnt, var de begge meget skeptiske, da de mente, at uddannelsen var det sikre valg, mens virksomheden var mere usikkert. Det skulle altså breakes over en længere periode, men nu er de helt indforstået og støtter op om det, siger Tim Knorborg Jensen.

Han studerer erhvervsøkonomi og erhvervsjura, men kan bedre forestille sig som en driftig forretningsmand end som klassisk jurist på et advokatkontor.

- Min ideelle verden er, som det ser ud nu. Nemlig at vi har muligheden for at gøre, hvad vi drømmer om. Jeg håber det kan fortsætte, siger Tim Knorborg Jensen.

Annonce

Manglende motivation

Peter Kragh Lauritsen, også partner i Texta, læser erhvervsøkonomi og erhvervsjura, og han har også trådt på studiebremsen.

- Jeg vælger at fortsætte med virksomheden og sætte studiet på pause af to grunde. Dels er min motivation i forhold til studiet p.t. ikke eksisterende, og dels vil jeg gerne tage chancen og se, hvad vi kan skabe, hvis virksomheden får 100 procent fokus. Det er bedre end at sætte sig mellem to stole og køre på halvt blus, siger Peter Kragh Lauritsen.

I den ideelle verden gør Peter Kragh Lauritsen nøjagtig det samme som makkeren Tim Knorborg Jensen. Han vil give forretningen alt, hvad den kan trække i et år.

- Jeg vil sikre, at virksomheden kan stå på egne ben rent driftsmæssigt uden os tre ejere, så vi kan koncentrere os om strategi og starte på kandidatstudiet igen efter sommeren 2019. Det er planen, siger han.

Peter Kragh Lauritsen har ligesom Tim Knorborg Jensen også haft sine overvejelser i forhold til sine forældre.

- Mine forældre er vaskeægte vestjyder, som ikke er glade for risiko, og det afspejler sig også i deres holdning til, hvad jeg skal og bør gøre. Derfor var de i første omgang ikke varme på ideen, men de forstod også, at det var mit liv og min beslutning. Der er en sikkerhed og forudsigelighed forbundet med at tage sin uddannelse, og det kan være svært at komme tilbage til SU, når man har vænnet sig til en fast månedsløn, men på den anden side vil jeg ikke stå om ti år og ærgre mig over, hvad det kunne være blevet til, siger Peter Kragh Lauritsen.

Annonce

Studier på kollisionskurs

Den tredje grundlægger af Texta, Kim Søgaard Nielsen, har nøjagtig den samme summen i hovedet som de to andre.

- Jeg må bare erkende, at virksomheden og studiet kolliderer så meget med hinanden, at det sandsynligvis ikke er holdbart på kandidaten, siger Kim Søgaard Nielsen, der læser jura.

Derfor går han også all in med iværksætteriet i foreløbig et år.

- Jeg vil gerne fokusere 100 porcent på den forretning, vi har fået stablet på benene og se, hvor langt vi kan nå og forhåbentligt udvikle virksomheden, så vi tre ejere ikke er nødvendige i det daglige.

Han erkender, at i den ideelle verden ville han fortsætte med studiet og få gode karakter, og samtidig bruge det meste af sin tid i virksomheden.

- Det er dog meget urealistisk, og det også derfor, at vi træffer den her beslutning om at indstille vores fokus, siger Kim Søgaard Nielsen, der har fuld opbakning fra sine forældre om sin beslutning.

- De bakker mig selvfølgelig op om mit valg, især fordi jeg har fortalt dem, at det kun er et år. På den måde har jeg undgået de værste bekymringer, siger han.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Annonce