Annonce
Leder

Leder: Vi må holde en virtuel fest for hospitalet

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen

Kender du en ansat på hospitalerne i Viborg eller Silkeborg, så send vedkommende et stort tillykke på den måde, du nu kan. For uanset om det er i toppen eller bunden af hierarkiet på de to hospitaler, så er din bekendte en del af et helt usædvanligt godt team.

De er blandt landets allerbedste, eftersom Regionshospitalet Viborg netop er kåret som landets bedste mellemstore hospital, og Regionshospitalet Silkeborg er landets næstbedste mindre hospital. Tilsammen gør de Hospitalsenheden Midt til noget unikt.

For mig er det som hvis mit fodboldhold vinder Superligaen. Det er ikke holdet, som er købt for milliarder af kroner med rige arabiske sheiker i ryggen. Nej, det er et ærkedansk, hårdtarbejdende team, som sammen og med god holdånd har præsteret det helt unikke - på trods.

Begge hospitaler har været igennem nogle meget hårde år, hvor blandt andet udefrakommende benspænd har gjort kampen svær.


Vi er allersvagest, når vi bliver ramt af sygdom. Det er her, velfærdsstaten viser sig fra den allersmukkeste side ved gratis behandling på nogle af verdens bedste hospitaler.


Ledelsesproblemer på børneafdelingen drænede afdelingen for stærke ressourcer, så det var svært at se, hvordan den skulle holde den høje standard, men det lykkedes.

Silkeborg er en historie for sig selv med hele balladen om lavdosis-scanning af lunger, fyring af en populær overlæge og efterfølgende ballade, både politisk og fagligt. Et stærkt indre sammenhold bør bruges til igen at blive landets bedste mindre hospital.

Vi er allersvagest, når vi bliver ramt af sygdom. Det er her, velfærdsstaten viser sig fra den allersmukkeste side ved gratis behandling på nogle af verdens bedste hospitaler.

Vi lægger trygt vores liv i hænderne på personalet på vores sygehuse, og det er netop baggrunden for, at sundhedsvæsenet konstant er i søgelyset - ikke mindst under den nuværende corona-krise.

Man har ofte skrevet om det bureaukratiske Danmarks sump af langsommelighed. Men når det gælder, så bliver der leveret med hjertet, og vi skylder alle i sundhedssektoren en stor tak for den hurtige omstilling og den høje faglighed under coronaen.

Tak for alt - specielt til vores lokale helte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bedre natur kræver et langt sejt træk

Debat

Lyset for enden af tunnellen

Debat

Når corona-smitte bliver en biting

Annonce