Annonce
Viborg

Vi passer på hinanden

Elsebeth og John Jacobsen har en kennel, hvor de opdrætter shiba-hvalpe. Tre af dem blev luftet ved Borgvold lørdag eftermiddag. Villy og Linda Poulsen fra Maribo skal have den ene af dem - de var kørt den lange vej fra Lolland for at besøge deres kommende "familiemedlem". Foto: Morten Dueholm
Rundt om søerne i Viborg er der frisk luft, god plads - og ingen corona-panik.

Viborg: I København har myndighederne været nødt til at ensrette færdslen rundt om søerne midt i byen for at undgå smittespredning med corona.

Voldsomt mange københavnere er nemlig i det smukke forårsvejr valfartet til storbyens åndehul for at gå eller løbe en tur og slippe af med noget ophobet corona-kuller.

Den slags indgreb bliver ikke nødvendige i Viborg. Man kan trygt gå både den ene og den anden vej rundt om søerne. Og møder man modgående, trækker viborgenserne pænt ud til siden og holder afstand, sådan som myndighederne tilråder.

Lørdag eftermiddag i høj, flot sol var der masser af lys og luft ved Viborgs søer - og langt mellem de folk, der havde fundet ned til området omkring Borgvold.

Selv de mange hættemåger på vandet så ud til at have taget myndighedernes råd til sig - og havde spredt sig, så der var de behørige to meter mellem dem. Kun et par kåde toppede lappedykkere holdt ikke afstand - de så nu ud, som om de var i fast parforhold og godt i med deres fascinerende parringsspil på vandet ud for Golfsalonen.

Ved legepladsen blev der nydt et par kopper medbragt kaffe - og selv de medbragte børn opførte sig eksemplarisk og holdt fornøden afstand.

Annonce

Vi plejer jo at have mange besøg derhjemme, når folk gerne vil se hvalpene. Men det har vi lukket ned for. Derfor har vi valgt at mødes med nogle af køberne her på Borgvold

John Jacobsen

Hunde vises frem

På græsplænen ved siden af den tørlagte skøjtebane tumler tre nuttede hundehvalpe sig.

De er af racen shiba, er ikke mere end seks uger gamle og vejer omkring et par kilo hver.

Hvalpene er her sammen med Elsebeth og John Jacobsen, som driver kennellen Akainu ved Hammershøj. De har haft shiba-hunde i mere end tyve år - og de tre hvalpe er for længst solgt.

- Vi plejer jo at have mange besøg derhjemme, når folk gerne vil se hvalpene. Men det har vi lukket ned for. Derfor har vi valgt at mødes med nogle af køberne her på Borgvold. Det er fint vejr, selv om det er lidt køligt. Men her kan folk se hvalpene og snakke med os - og samtidig holde afstand. Det kan sagtens fungere, fortæller John Jacobsen.

Kørt fra Lolland

Tidligere på dagen har parret mødtes med et hold kunder i Randers - nu er turen kommet til ægteparret Villy og Linda Poulsen, som glæder sig til at overtage den ene af hvalpene engang efter påske.

- Hvalpene er egentlig klar lige efter påske, men de skal altså lige dyrlægetjekkes og ørechippes, inden vi slipper dem - og det kan godt tage lidt tid i disse corona-tider, fortæller John Jacobsen.

Villy og Linda Poulsen har været tidligt oppe. De bor nemlig i Maribo på Lolland - og er kørt til Viborg med det ene formål at besøge den hvalp, de har købt.

- Vejret er jo fint - og der er ikke så meget trafik på vejene, så det har såmænd været en udmærket tur. Så har vi en madpakke med, så vi har spist frokost her og har fået en dag ud af det, fortæller ægteparret.

De vil ikke udelukke, at de kan finde på at tage endnu en tur til Viborg for at besøge deres hvalp, inden de kan få den med hjem for alvor.

Sebastian Vela og Ines Iquelme er studerende ved The Animation Workshop. De må ikke møde til undervisning, så de har benyttet det gode vejr til at tegne skitser ved Borgvold. Foto: Morten Dueholm

Tegnefærdigheder

På kanten af skøjtebanen sidder to studerende fra The Animation Workshop og tegner i hver sin skitseblok.

- Det er herligt vejr, så det var oplagt at tage herned og holde gang i vores tegnefærdigheder. Vores skole er jo lukket, men lærerne gør, hvad de kan for at undervise os digitalt. Men det er klart, at det ikke bliver det samme, lyder det fra Sebastian Vela, som kommer fra Aalborg, og Ines Iquelme fra Frankrig.

- Folk er gode til at holde afstand. Så er det rart at komme ud i foråret og nyde det gode vejr, siger de.

Borgvold i solskin: folk nyder vejret og er gode til at holde afstand. Foto: Morten Dueholm
Aktivitet på vandet. Foto: Morten Dueholm
Det smukkke vejr trak både to- og firbenede til Borgvold. Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Regionsballade. Varm luft til svar på medarbejdernes bekymringsbrev

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce