Annonce
Debat

Vi risikerer en psykiatrisk eksplosion i kølvandet på corona-krisen

Annonce

Danske Regioner kunne sidste måned berette, at antallet af henvisninger til psykiatrisk hjælp er faldet med 60 %. Det hænger nok desværre ikke sammen med, at corona på magisk vis kurerer psykiske lidelser, men er mere sandsynligt et udtryk for, at nogle af de mennesker som har allermest brug for hjælp ikke får den.

Coronakrisen påvirker nok os alle på en eller anden måde, men der er bare nogle mennesker, som er mere ramt end andre. Der er de depressionsramte, hvis tilstand ikke ligefrem forbedres af det store fokus på de tragedier, vi ser udspille sig. Der er dem, som føler sig ensomme, hvis dagligdag nu er endnu mere præget af, at de ikke har noget selskab eller nogen at dele deres tanker med. Der er de OCD-ramte, der i forvejen har frygt for bakterier, og som nu dagligt bliver konfronteret med deres frygt og i tiden, der kommer, konstant skal forholde sig til, om det er deres OCD eller deres fornuft, der taler til dem. Og på den måde kunne man fortsætte med utallige eksempler.

Med det sagt er der absolut ingen tegn på, at coronakrisen får psykiske lidelser til at forsvinde. Tværtimod risikerer vi at stå overfor en psykiatrisk eksplosion i kølvandet på krisen, hvor mange har gået alt for længe med smerter i livet, som brude være håndteret meget tidligere, og derfor har vokset sig uoverskueligt store. De fleste er klar over, at psykiatrien i forvejen er presset, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan tiden efter corona kommer til at se ud.

Mange virksomheder har modtaget hjælpepakker, så de kan klare sig gennem den næste tid – og det er ganske fornuftigt. Men stod det til mig burde der sendes en kæmpe hjælpepakke afsted til psykiatrien, som potentielt står overfor en opgave der er langt større end ressourcerne rækker.

Nanna Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce