Annoncørbetalt indhold

- Vi skal ikke alle sammen kunne alting

56-årige Tina de Linde har været souschef hos Energimuseet i Bjerringbro siden 1. marts sidste år. Ifølge Tina de Linde, er det en kunst at kunne identificere, hvad man er dygtig til, og hvad man ikke kan - og kunne identificere, hvad de andre er dygtige til, og så bruge hinanden. Foto: Mads Dissing

Det er vigtigt for Energimuseets souschef, Tina de Linde, at man som leder sørger for, at der er en kultur på arbejdspladsen, hvor medarbejderne har mod til at sige, hvor man har sine svage punkter. Det er roden til, at medarbejderne kan udvikle sig, mener hun.

Annonce

56-årige Tina de Linde startede som souschef hos Energimuseet 1. marts sidste år. Det er vigtigt for hende at skabe en kultur på arbejdspladsen, hvor medarbejderne har tillid til, at man kan have en åben dialog om, hvor ens styrker og ens svagheder er, så man på den måde kan lave det, man er allerbedst til, og udvikle sig der, hvor man er svagest.

- Man får øjnene op for hinandens kvaliteter og identificerer, hvad det er, man hver især er gode til. Vi er åbne om, hvor vores individuelle kompetencer ligger, og åbne om, hvad det er, man ikke er så god til. Vi kan spille hinanden dygtigere, hvis vi tør søge råd og vejledning og bruge hinanden. Vi skal ikke alle sammen kunne alting, siger Tina de Linde, der er født og opvokset i Lerbjerg, der ligger mellem Randers og Aarhus. De sidste 20 år har hun boet i Randers sammen med sin mand, Carsten, som hun har to voksne børn sammen med.

Tina de Linde er en erfaren leder. Hun har tidligere været i Dansk Supermarked i 14 år, hvor hun først blev uddannet som kontorassistent og derefter arbejdede som afdelingschef og indkøber. I 1997 stoppede hun hos Dansk Supermarked og startede i stedet hos Randers Regnskov, hvor hun som souschef stod for bl.a. markedsføring, salg og personale i 19 år.

Tina de Linde startede hos Energimuseet i Bjerringbro 1. marts sidste år, og bruger nu sine mange års erfaring til at være med til at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og kan udvikle sig.

Åbenhed er vigtigt

På Energimuseet er der 25 medarbejdere, og det er vigtigt for Tina de Linde, at medarbejderne kender hinanden. Så er det er lettere at have den tillid, der skal til før, man tør åbne sig op og fortælle, hvad man har svært ved.

- Vi har bygget kulturen stærkere i løbet af det sidste halvandet år, og det har været en spændende proces, hvor vi har skullet forene erfarne medarbejderes viden og kompetence, med de tanker og idéer som kommer fra nye medarbejdere. Det kræver, at man vil virksomheden og hinanden, er åben for input fra kollegaer og ikke mindst, at man er villig til at lytte, fortæller hun og tilføjer.

- Det skal man gerne kunne i alle virksomheder, men det er nok også noget af det, vi alle kan blive bedre til. I mange virksomheder er det præstationskulturen, der er fremherskende, så der skal mod til at sige, hvor det er, man har sine svage punkter.

Ledelse handler om at holdet lykkedes

Ifølge Tina de Linde, handler det hele om, at man som medarbejder og leder ikke bare burer sig inde på sit kontor, men tager del i sine kollegers hverdag.

- Tillid starter med, at man siger godmorgen til hinanden, når man møder på arbejde, at man engagerer sig. At man ikke bare møder op om morgenen og sætter sig ved sit skrivebord, men at man hilser op, snakker sammen og lærer hinanden at kende. At man kommer et lille spadestik dybere. Vi er ikke kun arbejdskolleger - vi snakker også om, hvad vi laver privat. Og så er det vigtigt, at vi tør være ærlige og fortælle, når man har en dårlig dag, siger hun og tilføjer.

- Nogen skal måske øve sig på det, men for andre er det bare naturligt. Det handler om omsorg. Man skal hele tiden præstere, når man er på sin arbejdsplads, det skal vi også her, men man skal også have omsorg for sine kolleger, og sørge for, de har det godt.

Gæsterne mærker, om man er glad

Ifølge Tine de Linde mærker Energimuseets gæster også tydeligt, om de møder en medarbejder, der trives.

- Alle der kommer og besøger Energimuseet kommer for at få en fed dag - det er et utroligt positivt udgangspunkt. Det er meget privilegeret for os. Derfor er det også vigtigt, at vores gæster kan mærke, at de møder nogle medarbejdere, der er glade for at være her. Det smitter af på det hele, siger hun og tilføjer.

- Vi kan lave nok så mange spændende udstillinger og fede oplevelser, men hvis de medarbejdere, der møder gæsten, ikke har sjælen med og er glade for deres arbejdsplads, så ville det være det indtryk, vores gæster tog med hjem.

Meditative områder

Energimuseet smukke placering nær Tangeværket, Tange sø og Gudenåen er også noget af det, Tina de Linde benytter i sin hverdag - det er meget lettere at have en svær snak, mens man går en tur i den smukke natur, end når man sidder inde på et kontor, mener hun.

- Vi benytter området - også til at snakke - uanset om det er noget, der skal planlægges eller en lidt mere alvorlig snak. Det bliver bare bedre, når man er udenfor, og det er måske nogen gange lettere at få sagt tingene, når man går rundt ved siden af hinanden og ikke sidder overfor hinanden ved et bord. Der er mange meditative områder herude. For mig betyder naturen frihed, hvor man kan klare hjernen. Det er et mentalt fristed at komme ud i naturen, siger hun.

Ifølge Tina de Linde, har fokuseringen på åbenheden båret frugt.

Vi har et utroligt stærkt hold, hvor vi er gode til at bruge hinanden og hinandens kompetencer - Vi har skabt en kæde, der hænger godt sammen, og hvor alle led er en del af vejen til succes, siger hun.

Denne artikel er sponsoreret af Energimuseet, der gerne vil sætte fokus på grøn energi og klima.

15.000 kvadratmeter oplevelser med energi for hele familien

Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk. Og uanset om du er lille, stor, forældre eller bedsteforældre, så byder Energimuseetpå et væld af oplevelser med energi i centrum.

På Energimusset i Bjerringbro kan man blandt andet opleve Danmarks største vandkraftværk og et vaskeægte lynshow. Tag på rejse i energihistorien fra den sorte energi med kul og frem til i dag, hvor vi står overfor nogle store udfordringer på energiområdet og taler om den grønne omstilling.

Der er nok at gå på opdagelse i - og masser af stof til eftertanke.

Museets udstillingsarealer på hele 15.000 kvadratmeter, så der er nok at gå i gang med. Vores dygtige guider laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt ved hjælp af din smartphone. Her kommer du rundt i alle de otte udstillingshuse på museets smukke område omkring Tangeværket, Tange sø og Gudenåen.

Det er vigtigt for Tina de Linde at skabe en arbejdskultur, hvor der er åbenhed. Det er den bedste måde at udvikle sig på, mener hun. Foto: Mads Dissing
Energimuseet ligger på Bjerringbrovej 44, i Bjerringbro. Foto: Mads Dissing
Museets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter. Foto: Mads Dissing
Hos Energimuseet kan man opleve den smukke natur omkring Tangeværket, Tange sø og Gudenåen. Foto: Mads Dissing

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.