Annonce
Viborg

Vi skal stå sammen om at holde Viborg 'ren'

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen


Annonce

Bach Gruppens problemer i København med betonproblemer under et højhus og problemer med en bygning ved siden af fik pludselig en lokal vinkel i denne uge, da der viste sig problemer med en p-kælder under opførelse i Banebyen. Gravejournalister fra Operation X og Ekstra Bladet "er i byen".

Viborg Stifts Folkeblads indgang til historien var, at Boligselskabet Sct. Jørgen har stoppet sit byggeri oven på p-kælderen, hvor Bach Gruppen i øvrigt har entreprisen. Selskabet ønsker garanti for, at byggeriet overholder byggestandarderne.

Billederne derfra har eksperter udtrykt skepsis over for, og én af dem har henvendt sig til Viborg Kommune for at gøre opmærksom på det. Bach Gruppen har skrevet, at byggeriet ikke er færdigt, derfor er det forhastede konklusioner på et alt for tyndt grundlag.

I den kommende uge vil vi få nogle faglige vurderinger af det.

Men det er ikke så meget den diskussion, jeg her vil behandle. Det er reaktionen på sociale medier, hvor man vist godt kan konkludere, at Bach Gruppen (og Viborg Kommune) er udsat for en rystende voldsom shitstorm med slet skjulte beskyldninger om at:

Viborg Kommune er i lommen på Bach Gruppen

Bach Gruppen er kendt for kreative (ulovlige?) måder at skaffe sig af med giftigt affald på.

Og meget, meget mere.

Det er ikke så ofte, jeg har haft kontakt med Bach Gruppen, men jeg kan garantere, at de gange, jeg har, har der været fortalt en helt anden oplevelse, nemlig at Bach Gruppen får en langt bedre behandling i Herning og alle andre byer, den har aktiviteter i.

Bach Gruppen forstår ikke, at vi i Viborg ikke "står mere sammen" om at skabe udvikling for "vores by". Jeg kan garantere, det er min oplevelse, at hjertet er med i byen. Men det er ret klart, at alle i byen ikke alle spiller på samme melodi. Og lade os bare sige det lige ud: persongalleriet bag indlæggene er interessant.

Hjertet hos den ene kan spille én melodi, og hos den anden er der helt andre toner. I weekenden læste jeg et citat om nabobyen Herning, som ganske godt illustrerer de kulturforskelle, der her er tale om.


Det, som vi i hvert fald burde kunne "stå rammen om", er at holde Viborg ren for både den lille og den store korruption, og vi burde stå benhårdt fast på, at samfundet har nogle spilleregler, som skal overholdes. Bøjer vi konstant regler, ender de med ikke at eksistere.


Antropolog og forfatter Dennis Nørremark om Herning:

"Herning er jo den her iværksætterånd, hårdt arbejde, og vi skylder ikke nogen skid, for vi har lavet det hele selv.........Det hele bliver så funktionelt, historieløst og åndløst......hvor man bare rager ramle banegårde og hoteller ned og bygger noget nyt. Alt er bygget op på benhård kapitalisme. Det er som om, de skal bevise noget hele tiden."

Vi har historie og kultur, og vi har brug for entreprenørånden. Spørgsmålet er, hvor Viborg skal placere sig.

Det, som vi i hvert fald burde kunne "stå rammen om", er at holde Viborg ren for både den lille og den store korruption, og vi burde stå benhårdt fast på, at samfundet har nogle spilleregler, som skal overholdes. Bøjer vi konstant regler, ender de med ikke at eksistere.

Rygtebørsen kører lige nu, og det kan ingen være tjent med. Hverken Bach Gruppen, Viborg Kommune, konkurrenter eller borgerne. Så lad os tage fat og få be- eller afkræftet disse alvorlige beskyldninger af hensyn til os alle sammen.

Der er én af påstandene i denne uge, som vi hurtigt kan få be- eller afkræftet:

"Er det korrekt, at Bach Gruppen ofte begynder at bygge uden at have en byggetilladelse?"

"Hvor er det sket, og hvor ofte er det sket de sidste tre år?"

"Hvad har Viborg Kommune gjort, hvis det er tilfældet?"

"Hvad kan årsagen til det være? Er urimelig langsommelig sagsbehandling?

Husk, vi står sammen om at holde Viborg ren.....

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce