Annonce
Navne

VIA-boss og tidligere borgmester skifter til topstilling i Salling Group

Louise Gade skifter VIA University College ud med Salling Group fra 1. oktober. Foto: Axel Schütt
Den tidligere Aarhus-borgmester og nuværende prorektor på VIA University College tiltræder som HR-direktør i Salling Group til efteråret.
Annonce

Executive Vice President for HR – sådan skal den gamle Aarhus-borgmester Louise Gade nu vænne sig til at præsentere sig. 1. oktober rykker hun indenfor hos Salling Group i nyt job.

Siden årsskiftet har hun været prorektor på VIA University College med ansvar for alle uddannelser i organisationen. Forinden har hun været direktør for efter- og videreuddannelse på VIA, ligesom hun tidligere har arbejdet med HR som vicedirektør på Aarhus Universitet.

- Hvis man beskæftiger sig med uddannelse, sidder man midt i hjertet af samfundet, og jeg stortrives her, sagde hun til Århus Stiftstidende sidste år om sit job på VIA.

Alligevel springer hun nu til Salling Group, men med sine hidtidige interesser i behold. Livslang læring, kompetenceudvikling og personaleadministration skal fortsat være hendes arbejdsmæssige felt, når hun fremover får ansvaret for trivslen hos de 48.000 ansatte i koncernen.

- Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Og selv ser Louise Gade også frem til jobskiftet:

- Salling Group er kendetegnet af en meget handlekraftig historie og stærke værdier, og virksomheden har en central placering i danskernes hverdag. At få mulighed for at være en del af ledelsen i en sådan aktør anser jeg for et privilegium. God ledelse og engagerede medarbejdere i alle dele af forretningen er helt afgørende for den service og kundeoplevelse, vi kan tilbyde, og det ser jeg utroligt meget frem til at bidrage til at vedligeholde og udvikle, forklarer hun i samme pressemeddelelse.

Louise Gade blev et kendt ansigt for århusianerne, da hun som 21-årig blev valgt ind i Aarhus Byråd for Venstre.

- Det var ikke nemt at være ung kvinde i den situation, og jeg skulle kæmpe for at vinde plads. Hvis jeg ikke havde haft fighterånd, og hvis jeg havde været konfliktsky, var det aldrig gået, forklarede hun i et interview i Århus Stiftstidende i 2018.

I de samme år uddannede hun sig til jurist og nåede at praktisere som sådan, inden hun i 2002 blev den første både borgerlige og kvindelige borgmester i Aarhus.

42.697 personlige stemmer til trods lykkedes det hende dog ikke at genvinde borgmesterpladsen i 2006. Den gik til socialdemokratiske Nicolai Wammen. I stedet fik hun posten som rådmand for børn og unge, indtil hun forlod politik – for altid, mener hun – til fordel for jobbet på Aarhus Universitet.

Sporet, hun lagde ud foran sig dengang, med uddannelse, udvikling og omsorg som sit arbejdsfelt er stadig det spor, hun betræder. Nu fører det så videre til Salling Group fra 1. oktober.

Louise Gade

  • Født 15. juni 1972 i Thyholm. Datter af gårdejer Harry Gade og lægesekretær Anna-Marie Gade. Har en 11 år yngre lillesøster.
  • Gift med Ulrik G. Westring siden 2001. Parret er forældre til Isak, 11 år, og Flora, syv år. Familien er bosat i Aarhus C.
  • Gik på Odby og Hvidbjerg skoler. Student fra Struer Gymnasium 1991. Cand.jur. fra Aarhus Universitet 1997. Advokatbestalling i 2001.
  • Advokatfuldmægtig og advokat hos advokatfirmaet Lokdam, Kjellund & Partnere, Aarhus, 1997-2002.
  • Medlem af Aarhus Byråd for Venstre 1994-2009. Borgmester 2002-2006, rådmand for børn og unge 2006-2009.
  • Forlod byrådet 1. juni 2009 til fordel for et job som vicedirektør med ansvar for HR på Aarhus Universitet.
  • Siden 2015 direktør på VIA University College med ansvar for efter- og videreuddannelse. Fra 1. januar 2019 prorektor med ansvar for alle uddannelser på VIA.
  • Fra 1. oktober 2019 Executive Vice President for HR i Salling Group.
  • Øvrige hverv: Formand for bestyrelsen for det nationale forskningscenter ICROFS, næstformand for bestyrelsen for Nordea Fonden, næstformand for bestyrelsen for Nordea Bankfonden, medlem af bestyrelsen for Bikuben Fonden, medlem af bestyrelsen for "Lær for Livet", medlem af repræsentantskabet for Hedeselskabet, medlem af Seniortænketanken under Beskæftigelsesministeriet, medlem af følgegruppen for Trepartsaftalen under Uddannelsesministeriet, eksternt medlem af udvalget for frivillighed og samskabelse i Aarhus Kommune, medlem af advisory board for Aarhus Børnehøjskole samt eksternt medlem af styregruppen for "Fælles Fagligt Fundament" i Aarhus Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce