Annonce
Viborg

Viborg Banko Center forstår intet: Hvornår må vi åbne?

Hos Viborg Banko Center mangler man afklaring. Ingen kan svare på, hvornår centret må åbne. Foto: Morten Pedersen
Hos Viborg Banko Center venter man på, at man må åbne igen. Problemet er bare, at det ved man ikke, hvornår man må, og ingen kan give et svar.
Annonce

Viborg: Viborg Banko Center har ligesom alt andet ligget stille, siden statsminister Mette Frederiksen lukkede alt ned.

Centret plejer ellers at være et af de mest besøgte steder i hele Viborg, men det har der altså ikke været meget af i over to måneder.

Nu er spørgsmålet så, hvornår der egentlig kommer liv igen? Det er der nemlig ingen, som kan give svar på.

- Politiet siger, at vi skal snakke med Erhvervsstyrelsen, og Erhvervsstyrelsen siger, at vi skal snakke med politiet. Sådan går det ping-pong frem og tilbage. Der er ikke nogen, der aner noget som helst om, hvad vi må, og hvad vi ikke må, siger Hanne Andreasen, spilleleder i bankoklubben B67.

Hvad der irriterer centrets frivillige endnu mere er, at de faktisk er klar til at åbne.

- Vi er klar til at åbne op på svensk bingo, siger Hanne Andreasen.

Svensk bingo er en anden form for banko, hvor der kun er 75 tal, men det er en anden sag. Det væsentlige i denne sammenhæng er, at det ikke trækker så mange spillere.

- Der kommer ikke så mange til svensk bingo. Vi plejer nok at være 50-60 personer. Til almindelig banko er der nok nærmere 200-250. Så det ved vi godt ikke bliver til noget på denne side af sommerferien, fortæller Hanne Lundgaard, medlem af Dansk arbejderforenings bankoklub.

Der er kun dækket op til spil på den ene side af søjlerne. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Huslejen skal tjenes hjem

Dermed ville det altså være muligt at afholde svensk bingo, når alt tyder på, at forsamlingsforbuddet stiger til 50.

- Vi vil kunne overholde sikkerhedskravene ved 50 personer. Vi føler egentlig, at vi kan overholde reglerne bedre end restauranterne, caféerne og lignende, siger Hanne Lundgaard.

Man har således kun sat borde op i halvdelen af centrets store bankohal, og man har samtidig sørget for, at der er to meter mellem hver spiller.

Grunden til, at man gerne vil have svensk bingo i gang, er, at det er her, pengene til huslejen bliver tjent hjem. For selvom der er væsentlig færre spillere, så er det et noget dyrere arrangement. Her køber man nemlig nye plader for hvert spil, og disse plader koster mellem fem og 50 kroner.

- Svensk bingo ville kunne betale hele huslejen, siger Hanne Andreasen, som også fortæller, at man har søgt om kompensation for den manglende indtægt.

Annonce

Hvor hører vi til?

Det, som virkelig er en kæp i hjulet for centret, er, at ingen rigtig ved, hvilken kategori centret går under. Derfor er det svært at regne ud, hvornår det må åbne.

- Vi ved ikke, hvad vi hører under. Hører vi under spillehaller? Det gør vi måske, men jeg er ikke sikker, fortæller Hanne Lundgaard og fortsætter:

- Det er som om, at den gruppe, hvor vi hører til, den er lidt glemt. Vi er ikke nævnt nogen steder, siger hun.

Udover bankohallen har centret også et lille rum, hvor der står 17 spilleautomater.

- Men dem behøver vi jo ikke åbne for, siger Hanne Lundgaard, inden Hanne Andreasen følger trop:

- Vi kan bare lade være med at tænde dem.

Hanne Andreasen (t.v.), Egon Christensen, Per Sørensen og Hanne Lundgaard ser gerne, at man kan åbne op for svensk bingo på denne side af sommerferien. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Et socialt sted

Det er ikke kun de økonomiske aspekter, som betyder noget i forhold til genåbningen. Således er centret også et meget socialt sted.

- Jeg har mødt mange, som spørger, om vi ikke snart åbner igen. De mangler virkelig det sociale, fortæller Hanne Lundgaard.

Derudover havde man lige gjort et rum klart, som andre ville kunne booke, hvis de manglede et sted at være. Det har selvsagt ikke været muligt endnu.

- Det kunne jo være til at holde møde eller strikkeklub eller noget tredje, siger Hanne Lundgaard, som også fortæller, at man endnu ikke ved, om det skal være gratis at booke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce