Annonce
Viborg

Viborg Bryghus vil flytte: Jo før, desto bedre

Liv og glade dage ved Viborg Bryghus - men rammerne er for små til, at det kan fortsætte, lyder meldingen. Arkivfoto

Viborg Bryghus intensiverer nu jagten på nye og bedre lokaler, så man kan fremtidssikre det lokale bryggeri.

Viborg: Bestyrelsen hos Viborg Bryghus melder nu officielt ud, at det lokale bryggeri går med aktuelle flytteplaner.

Eller flytteønsker snarere.

Jagten på den helt rette adresse har ligget i bunken af arbejdsopgaver i mange år. Faktisk siden, at man af nød måtte flytte en del af sin produktion til Thisted Bryghus, hvor Viborgs brygmester bliver nødt til at køre op for at lave sit øl, når der er behov for mere plads, end han har i sit eget bryggeri.

Annonce

Jo før, vi får samlet hele vores produktion i Viborg, jo før får vi et bæredygtigt bryggeri. Det er simpelthen et must

Hans Jørgen Poulsen, direktør i Viborg Bryghus
Rene Sørensen, brygmester i Viborg Bryghus, har alt for lidt plads at slå sig løs på. Det betyder blandt andet, at han fra tid til anden må tage Thisted Bryghus' kedler i brug, så man kan følge med efterspørgslen. Arkivfoto: Preben Madsen

Pladsmangel

Den løsning er ikke holdbar, og på det seneste er ønsket om at kunne samle alle sine aktiviteter på en ny adresse i Viborg derfor blevet intensiveret. Det får altså nu direktøren til at melde åbent ud, at man kigger efter tomme og brugbare kvadratmeter i Viborg by.

- Vi lider af pladsmangel, og det medfører nogle logistikmæssige udfordringer. Vi er slet ikke fleksible nok, og pladsen er så begrænset, at vi nærmest skal have flyttet øllet, så snart det er færdigbrygget. Det er ikke holdbart, siger Hans Jørgen Poulsen, direktør i Viborg Bryghus.

Han peger blandt andet på, at konkurrencen fra de store bryggerier skærpes, idet flere af dem forsøger at vinde mikrobryggeriernes markedsandele ved at udgive såkaldte "micro brands," som altså er de stores forsøg på også at agere små og mere eksklusive.

Derfor er det vigtigt, at Viborg Bryghus kan fortsætte med at brygge nye og spændende og anderledes øl, der kan udfordre og tilfredsstille de lokale smagsløg, påpeger direktøren.

Bevaringsværdigt

Siden åbningen i 2005 har Viborg Bryghus holdt til ved foden af Sortebrødre Kirke i Viborgs latinerkvarter.

Her råder bryggeriet over to etager i en bevaringsværdig bygning i Sortebrødre Kirkestræde nummer 25, og det er netop historien bag bygningen, som skaber problemer.

Man hverken kan eller må udvide her.

Så selvom charmen her er stor, er lokalerne altså ikke længere gode nok. Særligt i forhold til kerneopgaven - ølbrygningen - er man udfordret på kapaciteten.

Eneste mulighed

Det er ganske enkelt nødvendigt for at kunne klare sig fremover, at man sætter handling bag sine drømme om at få et større bryggeri, hvor brygmester Rene Sørensen bedre kan få tid og plads til både at lave sine nye, månedlige øl, men samtidig brygge rigelige mængder af det faste sortiment, som i år er blevet udvidet med blandt andet Latinerhaven og Obersten - to øl, som hurtigt har lagt sig i spidsen blandt kundernes foretrukne i sortimentet, oplyser direktøren.

Bestyrelsen anser derfor nu en flytning som den eneste mulighed, hvis man skal sikre sig et bryghus for fremtiden.

- Vi leder efter nogle lokaler i midtbyen med god plads. Drømmen er, at vi her kan have plads til både vores produktion, men også en lille udskænkningsstue - men det er svært at finde, siger Hans Jørgen Poulsen, som minder om, at det langtfra er en selvfølge for en by at have sit eget bryghus.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at det velrenommerede Indslev Bryggeri på Fyn måtte dreje nøglen om. Også Mylius-Erichsen Bryghus i Hvide Sande er lukket i år.

Vigtig beslutning

Et flytteudvalg har allerede udset sig nogle interessante adresser, men ellers hører man også gerne fra folk, som måtte have gode idéer til den helt rette placering.

- Vi er mere konkrete i vores søgen efter nye lokaler, end vi ellers har været, men det er en stor beslutning. Jo før, vi får samlet hele vores produktion i Viborg, jo før får vi et bæredygtigt bryggeri. Det er simpelthen et must, siger direktøren, som dog også farer med lempe:

- Samtidig er der jo noget finansiering, der skal falde på plads, ligesom vi skal have det godkendt på en generalforsamling. Vi skynder os, men ved samtidig, at vi skal finde den rette løsning, som kan bruges mange år ud i fremtiden. Det er en rigtig vigtig beslutning, vi skal tage, siger Hans Jørgen Poulsen, som håber på, at man kan være på plads i nye lokaler inden for et års tid eller to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Viborg-historiker ramte plet

Annonce