Annonce
Sport

Viborg-danser afslutter et forrygende år

Nikita Kristensen og Tudor Andrei har god grund til at smile efter et flot år. Privatfoto

14-årige Nikita Kristensen fra Viborg og hendes dansepartner Tudor Andrei kan se tilbage på et år, der har budt på masser af succes.

Nikita Kristensen kan fejre jul og nytår med god samvitttig.

Den 14-årige danser fra Viborg har sammen med sin rumænske partner, 15-årige Tudor Andrei, haft et ret så succesfuldt år med mange imponerende resultater.

»Vi har vundet alt, hvad vi har stillet op i her i Danmark, men vores største udvikling igennem året har vi fået ved at deltage i store internationale turneringer i udlandet, hvor vi har mødt rigtig dygtige par fra andre lande,« siger Nikita Kristensen om året, der snart er gået.

Annonce

Og danseparret har virkelig ryddet hylderne til de hjemlige konkurrencer. Det unge par danser i kategorien Junior 2 sport ( 14-15 år), der er den højeste klasse for deres alder, og de træner og forbereder sig i alle 10 danse. De afslutter året øverst på otte ud af otte mulige ranglister og kan også kalde sig tredobbelte danske mestre. Det blev til guld i latindanse, standarddanse og 10-dans.

»Vores trænere har sat os sammen, da de kunne se, at dette match var lovende. Vores dansestil, højde og drøjde passede rigtig godt sammen. Vi har begge et højt niveau og udvikler os lige hurtigt. Vi er gode til at støtte op om hinanden og giver hinanden plads. Det gør os til noget unikt,« siger Nikita Kristensen.

»Al vores succes ligger i disse fakta og egenskaber. Vores målsætning var at kunne træne op til de udenlandske turneringer, så vi kan være konkurrencedygtige, hvor de store stævner afvikles, og dette har vi indfriet, kan vi ydmygt sige«.

Gode resultater i udlandet

I sportsdans udløser hver en DM-titel en billet til VM. Parret har altså deltaget i tre verdensmesterskaber dette år.

VM i 10-dans blev afholdt i Rimi i Italien, og her var 35 lande repræsenteret. Nikita Kristensen og Tudor Andrei sluttede her lige uden for finalestregen på en syvendeplads. Til VM i standardanse i Moldova skrev parret historie med en flot 11. plads ud af 63 deltagende par. Aldrig før er et Junior 2-par sluttet så højt.

I denne weekend var parret af sted til både de nordiske mesterskaber og VM i latindanse dagen efter.

»NM i Riga gik rigtig godt. Ud af 60 par endte vi på en syvendeplads. Det er lidt komisk, da det ikke er første gang, vi ender på en syvendeplads, som er lige uden for finalen. Men vi tager det hele som en god træning og bruger optagelserne til at snakke vores plusser og minusser igennem, så vi kan forbedre os,« siger Nikita Kristensen.

I lørdags gjaldt det så VM i latindanse, hvor parret havde håbet på en plads i semifinalerne. De manglede dog det sidste held til at komme videre fra kvartfinalerne.

Udover verdensmesterskaberne har det unge par i løbet af året deltaget i 24 turneringer i udlandet. Disse turneringer er især blevet brugt som forberedelse til VM og de største konkurrencer, og parret kunne prøve sig selv af. Selvom målet ikke var guld, kom Nikita Kristensen og Tudor Andrei ofte hjem med gode resultater. Bl.a. blev det til en førsteplads i French Open og Norway Open i latindanse. Også sølv- og bronzemedaljer er blevet hentet hjem.

Da Tudor Andrei næste år fylder 16 år, rykker parret en kategori op og skal fremover danse i ynglinge sport (16-18 år). Derved stiger niveuaet også lige et hak, og fokus det kommende år bliver at dygtiggøre sig yderligere igennem internationale træningslejre og private lektioner - udover deres daglige træning i Århus Sportsdanserforening.

»Vores mest realistiske mål for næste år er at klare os godt i Danmark og komme så tæt på skamlen som muligt. Vi forventer ikke de store resultatmæssige succeser som førsteårs ynglinge,« siger Nikita Kristensen.

»Vi tager et år med lidt færre rejser, men meget mere træning og private lektioner, så vi kan højne vores niveau yderligere med nye koreografier og krav, som skal være opfyldt i denne række.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce