Annonce
Debat

Viborg - den glemte by!

AC Hydraulic

Læserbrev: Viborg skal være en motorvejsby. Viborg som motorvejsby er en naturlig og nødvendig del af den danske infrastruktur. Hvis Viborg ikke skal blive Den Glemte By, skal vi sætte ind nu!

Ingen virksomheder vil i fremtiden bosætte sig i Viborg. Dygtig og kvalificeret arbejdskraft vil ikke søge mod Viborg. Udviklingen, herunder uddannelsesinstitutioner og ungdommen som sådan, vil ikke søge mod Viborg. Også offentlige arbejdspladser er i fare. Det samme er investeringer fra nye virksomheder, både danske såvel som udenlandske, der skal vælge, hvor de skal placere sig i Danmark. De vil vælge Viborg fra. Det er nu, vi bestemmer fremtiden!

Jeg fornemmer helt klart en mangel på kampvilje fra politikerne på rådhuset. En udbygning af rute 26 og hovedvej A13 gør det slet ikke. Lad os for en gang skyld ikke nøjes med en halv løsning. Lad os nu stå sammen. Hvis vi ønsker en god fremtid for Viborg, skal vi have en motorvej.

Annonce

Vi skal have Hærvejsmotorvejen. Det er det eneste, der kan understøtte udviklingen. Søren Pape Poulsen (C) og Kristian Pihl Lorentzen (V) står alene i en by, hvor vi lever af at stå sammen.


Vi skal have Hærvejsmotorvejen. Det er det eneste, der kan understøtte udviklingen. Søren Pape Poulsen (K) og Kristian Pihl Lorentzen (V) står alene i en by, hvor vi lever af at stå sammen.


Der er larmende tavshed fra vores rådhus. Jeg ville gerne, at formændene for de enkelte partier i byrådet og erhvervslederne står sammen. Det er forudsætningen for, at vi lykkes. Hvis Viborg bliver en motorvejsby, så er vi i Superligaen. Så får vi trivslen og væksten. Vi skal være motorvejsby. Alt andet vil isolere os i bunden af 2. division.

Viborg som motorvejsby vil bringe os op i højde med de øvrige provinsbyer i Danmark. Se bare på Herning, Silkeborg og Randers. Mit forslag vil være, at vi tænker langsigtet. Ambitiøst, og bæredygtigt. Vi skal mere end blot at have en motorvej som alle andre. Motorvejen fra Viborg til Vejle skal være Europas smukkeste, mest klimavenlige og mest trafiksikre vej.

Konstruktionen skal være bæredygtig. Med plads til fremtidens transportformer, og med omtanke for naturen.

Ingen vil være modstander af ovenstående grønne fremtidsscenarie. Det vil skabe fælles front på tværs af alle partier. I såvel Viborg Byråd som i Folketinget. Det vil sætte Viborg på det europæiske landkort. Selve projekteringen vil være et aktiv for Viborg allerede nu.

Lad os nu komme i gang. Første skridt på vejen er oprettelse af et kontor, som udelukkende skal arbejde for vores projekt. Et fælles projekt for hele landet. Jeg er sikker på, at vi kan skabe et projekt, som vil nyde opbakning fra EU, den europæiske bilindustri, klima-organisationer, samt bredt i Folketinget og befolkningen.

Vi skal i gang nu!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce