Annonce
Viborg

Viborg-direktør jubler over åbninger i kulturlivet

Kulturdirektør Lars Stentoft er lykkelig over, at kulturlivet blev tilgodeset af politikerne onsdag aften. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Kulturlivet glæder sig til gensynet med gæster og publikum, men pausen har ikke kun været af det onde, mener Lars Stentoft, kulturdirektør i Viborg Kommune.

Viborg: Hudsult og kunstsult. To alen ud af samme stykke, men det lysner - i hvert fald for sidstnævnte...

Sent onsdag blev partierne i Folketinget enige om at åbne i hvert fald dele af kulturlivet, og det glæder ikke overraskende Viborg Kommunes direktør for kulturområdet Lars Stentoft - der i øvrigt selv er uddannet musiker.

- Det er meget glædeligt. Der er mange, som bare brænder for at vise deres kunst frem, og der er lige så mange, som glæder sig til at opleve kunsten og kulturen igen, siger han.

Det har været magre måneder for denne del af vores liv.

- Der er jo blevet aflyst utallige arrangementer, og tiden har vendt op og ned på meget. I Viborg har vi eksempelvis måttet aflyse Snapsting og store koncerter, siger Lars Stentoft.

Han ser dog, at denne på alle måder underlige tid også har ført gode og spændende ting med sig.

- Jeg synes, at kulturlivet i høj grad har vist sig at være kreativ. Jeg tror faktisk, at vi kommer til at tænke kultur anderledes i fremtiden. Vi måtte som nævnt aflyse Snapsting som et stort arrangement. Det gælder også Snapsting for børn, som i flere år har været en stor succes. Så lavede vi nogle børnepakker, som skoler og institutioner kunne købe. De blev solgt på få timer. De går ud på, at vi kommer ud til børnene i stedet for, at de kommer til os, siger Lars Stentoft.

Den drejning af vores opfattelse af kulturoplevelser er taget i løbet af corona-tiden, og den vil betyde noget for fremtiden i et bredere perspektiv, tror kulturdirektøren.

- Vores teknologi har vist, at man godt kan få kulturoplevelser på helt andre måder. Se bare på Philip Faber. Naturligvis kan live-koncerter noget helt særligt. Det er klart. Der er en anden kontakt mellem kunstnere og et stort publikum, siger Lars Stentoft.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Annonce