Annonce
Viborg

Ungdomsuddannelser: Viborg er foran, men sætter barren endnu højere

I 2030 skal 30 procent af en ungdomsårgang vælge en erhvervsuddannelse.
94 ud af 100 unge i Viborg Kommune skal hurtigt i gang med en ungdomsuddannelse
Annonce

Viborg: I Viborg Kommune er andelen af unge, der hurtigt kaster sig over en ungdomsuddannelse, større end landsgennemsnittet, men det lokale mål er at løfte barren endnu højere.

Børne- og ungdomsudvalget og beskæftigelsesudvalget under Viborg Byråd har begge besluttet, at 94 procent af de unge til sommer skal kaste sig over en ungdomsuddannelse til sommer - målsætningen på landsplan er 90 procent.

- Det er en positiv udvikling, som gerne skal fastholdes og udbygges de kommende år. Og det samme gælder fastholdelse og afslutning af en ungdomsuddannelse, så vi ikke oplever et for stort frafald, siger Per Møller Jensen, socialdemokratisk formand for børne- og ungdomsudvalget.

Nationalt er der også en målsætning om, at 30 procent af de unge i 2030 skal tage en erhvervsuddannelse. Det mål har Viborg dog ikke nået.

- Vi kan glæde os over, at andelen i Viborg Kommune, som melder sig til en erhvervsuddannelse, er større end tilfældet er på landsplan, og vi kan glæde os over, at det blandt andet hænger sammen med det arbejde, som gøres på det kommunale 10. klasse-center på ungdomsskolen, siger Per Møller Jensen.

Han peger blandt andet på, at ungdomsskolen via brobygningsforløb introducerer de unge til erhvervsuddannelserne på SOSU-skolen, landbrugsskolen og Mercantec.

- De unge skal vælge deres vej videre på et oplyst grundlag, og den opgave løser ungdomsskolen rigtig godt, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce