Annonce
Viborg

Klar hvis smitten stiger: Viborg har genåbnet vikarbank for skoler og dagtilbud

Pædagoger og lærere skal hurtigere igennem testsystemet, mener faglige organisationer. Foto: Mette Mørk
Faglige organisationer, der har med børn at gøre, vil have medlemmerne frem i den voksende coronatest-kø. I Viborg holdes vejret, og dagtilbud og skoler klarer sig indtil videre.
Annonce

Viborg: Den hastigt voksende kø for at få taget en corana-test går ikke bare ud over de ansatte i dagtilbud og på skoler. Det rammer også børnene, når pædagoger og lærere skal gå hjemme flere dage for at vente på at få taget en test.

Det mener i hvert fald BUPL, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og Lederforeningen i BUPL.

Organisationerne har i samlet flok skrevet til sundhedsminister Magnus Heunicke, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

I brevet hedder det blandt andet:

"Vi har mange steder nået en kritisk grænse for, hvor tyndt vi kan smøre det faglige personale ud."

Budskabet til ministrene er kort og godt, at pædagoger og lærere skal hurtigere igennem testsystemet.

- Nu er Viborg heldigvis gået fri i forhold til de stigende smittetal, vi ser andre steder, så derfor klarer vi os indtil videre. Det er klart, at vi mærker, at flere ansatte er hjemme. Vi er nu inde i sæsonen for forkølelser med videre. Det betyder, at der er træk på vikarkontoen, siger direktør i børn- og ungeforvaltningen i Viborg Kommune, Søren Aakjær.

Kommunen har imidlertid rustet sig til, at situationen kan ændre sig.

- Det kan den gøre meget hurtigt. Det har vi set andre steder. Vi har derfor genaktiveret den vikarbank, vi åbnede i foråret. Vi har endnu ikke haft brug for den, men vi er klar, hvis mange pædagoger og lærere pludselig er nødt til at holde sig hjemme, siger Søren Aakjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce