Annonce
Viborg

Viborg får en naturambassade

Naturambassaden holder til i Jernbanegade 35. Privatfoto
Naturambassaden i Jernbanegade er ment som et fælles møderum for grønne organisationer og bevægelser.
Annonce

Viborg: Lørdag klokken 11 får Viborg en ambassade - en naturambassade.

Det er et netværk af natur- og klimainteresserede græsrødder i Viborg, der har taget initiativet til Naturambassaden, der får til huse i Jernbanegade 35, hvor også frisøren Askepot og Antikvariatet Viborg holder til.

Ideen er at skabe mere faste, fysiske rammer om de mange foreninger og tiltag, der er lokalt på det grønne område.

- Der foregår rigtig mange ting i forhold til natur, miljø og bæredygtighed i Viborg, og det er vores håb, at Naturambassaden kan blive det faste holdepunkt for de mange aktiviteter. På den måde vil vi bedre kunne inspirere og hjælpe hinanden, fortæller Stine Isaksen, der er en af initiativtagerne til Naturambassaden.

Annonce

Tema-arrangementer

Der er ikke som sådan et helt fast program for, hvad der skal foregå på Naturambassaden, hvor der vil være bemandet åbent hver torsdag og lørdag og ubemandet åbent onsdag og fredag, men der vil jævnligt blive holdt forskellige tema-arrangementer.

Det sker blandt andet på åbningsdagen i dag, hvor fokus vil være på tøj, og hvad tekstilindustrien betyder for forureningen.

Stine Isaksen er initiativtager til Naturambassaden. Privatfoto

- Man kan for eksempel komme med en gammel, plettet T-shirt, som man så kan dekorere med tekstilfarver i stedet for blot at smide den ud og købe nyt, siger Stine Isaksen.

Det er det, der i genbrugssproget hedder "upcycling", og sådanne upcyclede produkter vil man for øvrigt kunne købe på Naturambassaden.

- Ellers er planen, at Naturambassaden vil blive stillet til rådighed for grønne organisationer og bevægelser. Det vigtige i det her er, at vi får nogle gode og hyggelige rammer for de mennesker og organisationer, der ønsker at fremme den grønne omstilling og bæredygtighed, siger Stine Isaksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce