Annonce
Viborg

Viborg dumper fra en 10. plads til en 20. plads på erhvervsvenligheds-liste

Viborg Kommune er dumpet ned på en 20.-plads på Dansk Byggeris årlige liste over kommunernes erhvervsvenlighed. Arkivfoto: Preben Madsen
Sidste års 10.-plads er blevet til en 20.-plads i år på Dansk Byggeris årlige liste over kommunernes erhvervsvenlighed.
Annonce

Viborg: Selvom det efterhånden går fremad med behandlingstiden for byggesager i Viborg Kommune, tæller de tidligere voldsomme problemer på det område negativt i Dansk Byggeris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

Viborg Kommune er således dumpet fra en 10.- til en 20.-plads i årets undersøgelse. Byggesagstiden er et af de parametre, der tæller ganske meget i undersøgelsen og er helt sikkert en af de væsentligste grunde til, at Viborg ikke længere er helt i top, hvad erhvervsvenlighed angår. Med hensyn til byggesagstider er Viborg på en 77.-plads af samtlige kommuner. I sidste års undersøgelse var kommunen på en 41.-plads.

En anden årsag er, at Viborg også har forholdsvis mange langtidsledige. Her lander kommunen på en 53.-plads. Sidste år var man på det område nummer 35 på listen.

Til gengæld scorer Viborg Kommune ganske pænt, når det handler om udbudspolitik, hvor man samlet set er nummer et på listen - ganske som sidste år. Også på samarbejdet mellem skoler og erhvervsliv får Viborg topkarakter.

Annonce

Nabo helt i top

Mens det altså går den forkerte vej for Viborg, ser det markant anderledes ud for en af nabokommunerne. Det er nemlig Favrskov Kommune, der løber med førstepladsen på årets liste.

Førstepladsen skyldes blandt andet en halvering af byggesagsbehandlingstiden, og at kommunen har ændret praksis vedrørende kontrol af arbejdsklausuler. Det er første gang, Favrskov løber med sejren.

Også to andre nabokommuner, Skive og Holstebro, klarer sig rigtig godt. De er henholdsvis nummer fire og nummer fem på årets liste.

Knap så godt ser det ud for Herning Kommune, der er dumpet fra en 13.plads i 2019 til en 31.-plads. Det er ikke mindst på samarbejdet mellem skoler og erhvervsliv, at Herning ryger ned ad listen, ligesom man også har mange langtidsledige.

Samlet set er Midt- og Vestjylland dog den mest erhvervsvenlige landsdel i hele Danmark, selvom Herning, Lemvig, Viborg, Struer og Holstebro alle er rutsjet flere pladser ned ad ranglisten.

Du kan se hele undersøgelsen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce