Annonce
Sport

Viborg FF begynder med en vild testkamp

Steffen Højer har en planlagt strategi for alle træningskampene. Han peger på, at den første test mod Vendsyssel bliver en vild test, hvor spillerne skal op i gear. Foto: Morten Dueholm

Viborg FF indleder lørdag en serie på syv testkampe, som skal give alle spillerne masser af kampminutter - og geare holdet til kampen for oprykning.

Viborg: I en lille måned har Viborg FF's spillere trænet med fokus på det fysiske.

Lørdag bliver spillerne så endelig sluppet løs i den første af de træningskampe, som skal geare holdet til det forår, hvor en oprykning er det altoverskyggende mål.

- Vi glæder os til at komme i kamp. Nu har vi brugt nogle uger på at være i værkstedet. Der har været masser af løb, og formen er rigtig god, og i forhold til styrketræning er de rigtig stærke, men vi trænger til at komme i gang med at spille fodboldkampe, siger Steffen Højer, som ser frem mod en uge, hvor VFF skal spille tre kampe.

I første omgang gælder det lørdag superligamandskabet fra Vendsyssel FF, hvorefter VFF tager en tur til Kjellerup onsdag aften. Og så er der arrangeret en intern træningskamp næste lørdag. Herefter venter der en uge senere en kamp mod Hamburger SV i Hamburg, hvor Steffen Højer forventer meget få udskiftninger, da reserveholdet skal i aktion kort efter. Den sidste test er hjemme på Energi Viborg Arena mod Skive, og også her er der en reserveholdskamp dagen efter.

- Vi har syv kampe, hvilket gør, at alle har mulighed for at få mange minutter i benene, så vi kan få lavet det hold, som vi gerne vil have, siger Steffen Højer, som forklarer, at han allerede nu har strategien klar i forhold til perioden med træningskampe.

- De første to kampe bliver "dele-kampe", hvor alle så vidt muligt skal i kamp. Rigtig mange vil få 45 minutter, mens enkelte vil få en time og ganske få fuld tid. I den interne kamp vil alle de spillere, som er klar, få fuld spilletid, og i de fire sidste kampe vil vi også så vidt muligt spille fuldt igennem uden mange udskiftninger, siger træneren.

Annonce
Spillerne kan se frem til syv kampe, så der skulle gerne bliver masser af spilletid til alle. Foto: Morten Dueholm

Fine sparringspartnere

Et superligahold, to 2. divisionshold og et blandet hold fra storklubben Hamburger SV er udover reservehold fra Randers og Silkeborg altså modstanderne i træningskampene, og ifølge Steffen Højer giver det VFF rig mulighed for at teste forskellige kampforløb.

- Testen mod Vendsyssel bliver vild. Der møder vi et superligahold, som har premiere om en uge, mens vi har første kamp. Det bliver en god kamp at begynde med, så vi kommer op i tempo for at blive presset.

- Kampen mod Kjellerup bør vi dominere. Vi har set i mange kampe, at vi godt kan dominere, men vi er måske ikke kommet igennem til det, som vi gerne vil. Så i den kamp vil vi gerne se, at vi gør tingene færdig, så vi ikke bare står og spille foran feltet, men får nogle afslutninger på, siger cheftræneren, som glæder sig meget til kampen mod Hamburger SV.

- Det er selvfølgelig et hold med en del reserver, men det er altså spillere, der er på minimum vores eget niveau. Så det er en kamp, hvor vi bliver presset, og jeg er sikker på, at det bliver en god kamp at få, siger Steffen Højer, som også mener, at en kamp mod et stærkt 2. divisionshold som Skive runder serien god af.

Kommunikation i fokus

I første omgang gælder det altså Vendsyssel på hjemmebane, og der er klare mål for, hvad Steffen Højer vil se fra spillerne.

- Der er fokus på vores stil som hold, og så vil jeg også begynde at se, at der er nogle ting, som vi har fået bygget på. Eksempelvis, at den dybe bold også er aktuel med Mikkel Agger på toppen. Jeg vil se et hold med masser af energi og god attitude, for jeg tror, at der kommer nogle helt naturlige fejl i kampen i morgen.

- Vi vil også gerne opleve, at der bliver kommunikeret bedre, tidligere og tydeligere, så vi kan redde småfejl ved at tale godt sammen. Og ellers skal vi jo have set alle folk i kampsituationer. På den måde får vi testet, hvor langt både de unge og de rutinerede er fremme, siger cheftræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce