Annonce
Sport

Viborg FF buldrer igennem HB Køge i sommerheden

Mikkel Agger scorede Viborg FF's to første mål i lørdagens 4-2 sejr mod HB Køge. Foto: Johnny Pedersen
Det bølgede i perioder frem og tilbage, og i dele af kampen lignede Viborg FF ikke et vinderhold i opgøret mod HB Køge. Men i anden halvleg satte de grønblusede sig igennem, og kunne til sidst tage fra opgøret med en sejr på 4-2.
Annonce

Fodbold: Det tætte kampprogram tærer hårdt på spillerne, og det åbnede lørdag eftermiddag op for, at Christian Moses kunne få sin første start i indeværende sæson. Derudover var Christian Sørensen, Frederik Brandhof, Frans Putros og Mikkel Agger alle med fra start modsat midtugekampen i Skive.

Temperaturen i skyggen viste 27 grader, da kampen blev fløjtet i gang, men det så ikke ud til at hæmme viborgenserne i kampens indledning. De kløvergrønne var mest på bolden, og flere gange formåede Christian Moses og Sofus Berger at presse HB Køge-keeper Kevin Ray Mendoza med et aggressivt pres, når han var på bolden.

Men så var det som om, at VFF faldt længere tilbage i banen og tillod gæsterne at have bolden. Et lille kvarter inde blev Jubril Adedeji sendt afsted, men han formåede ikke at sende en afslutning mod mål.

Derefter fulgte en periode, hvor HB Køge forsøgte at diktere spillet, men de blev ikke farlige. Overhovedet.

Men 22 minutter inde i opgøret slog VFF så til. Et hjørnespark ude i højre side blev taget kort til Mads Aaquist, som smækkede et indlæg mod bagerste stolpe. Her headede en vaks Jakob Bonde på tværs af feltet, og helt inde under mål kunne Mikkel Agger - lidt tilfældigt - ekspedere bolden i nettet.

HB Køge havde ikke held med at skabe noget som helst som modsvar til VFF's føringsmål. I stedet kunne Mikkel Agger driblede på tværs af banen nede omkring gæsternes felt, hvilket kastede et frispark på en gunstig position af sig.

Christian Sørensen skulle eksekvere, men sparkede i muren. Og det var egentlig meget symptomatisk for første halvleg. Store chancer og nærgående forsøg var en mangelvare.

Men der skete ting og sager i de sidste syv-otte minutter inden pausen.

Kampen i tal

Viborg FF - HB Køge 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Mikkel Agger (22.), 1-1 Martin Koch Helsted (40.), 2-1 Mikkel Agger (44.), 2-2 Jubril Adedeji (53.), 3-2 Jakob Bonde (75.), 4-2 Shelove Achelus (77.)

Advarsler VFF: Mads Aaquist, Mikkel Agger, Frans Putros

Advarsler HB Køge: Magnus Häuser

VFF's opstilling: Brandon Austin - Frans Putros (Mikkel Knudsen 63.), Lars Kramer, Jakob Bonde, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Mads Aaquist (Tobias Bech 63.), Frederik Brandhof - Sofus Berger (Mads Søndergaard 74.), Christian Moses (Alassana Jatta 57.), Mikkel Agger (Shelove Achelus 74.)

Først faldt Stephan Pedersen skrigende til jorden inde i VFF-feltet i en situation, hvor bolden ikke var i nærheden. Dommeren pegede på pletten, og Martin Koch Helsted omsatte straffespark til scoring. Det var reelt set sjællændernes første afslutning på mål.

Det var som om, at udligningen løste lidt op for de to hold, og lige inden pausen var Mikkel Agger på pletten igen.

VFF spillede sig fint igennem i venstre side. Bolden endte hos Agger, som trak ind i banen, og knaldede kuglen resolut i kassen.

Annonce

Levende anden halvleg

HB Køge kom godt ud til anden halvleg. Allerede efter tre minutters spil, havde de blå-sorte tilspillet sig to hjørnespark, men Brandon Austins mål blev ikke truet for alvor.

Farligt blev det dog få minutter senere, hvor Stephan Pedersen blev spillet fri af Jubril Adedeji i højre side, men den erfarne offensivspiller huggede bolden i sidenettet.

Gæsterne blev dog ved med at være nærgående, og efter 53 minutters spil lavede Brandon Austin en sjælden fejl, da han sendte en flad aflevering direkte i fødderne på en Køge-spiller og trip, trap, træsko, så havde Jubril Adedeji udlignet.

Spillet bølgede efterfølgende frem og tilbage, men det var gæsterne, som var farligst. Dog uden at komme rigtig tæt på.

VFF rystede posen og sendte først Alassana Jatta i spil i stedet for Moses, og så kom Tobias Bech ind for en relativt anonym Mads Aaquist.

Det gav en umiddelbar gevinst. Først drev Bech bolden flot fremad, og i sekvensen efter var Sofus Berger og Jatta tæt på at sende bolden ind bag Mendoza. Sidstnævnte med et akrobatisk saksespark. Den bold gik dog et godt stykke over.

Med tyve minutter igen var Jatta igen farlig. Han blev stukket af sted, men fra den spidse vinkel fik han ikke nok kraft i afslutningen, og en Køge-forsvarer kunne cleare få meter før stregen.

VFF fastholdt presset efter det efterfølgende hjørnespark, og det afstedkom, at en af gæsterne på klodset vis væltede Bonde i feltet. Det gav et straffespark, som forsvarsspilleren selv eksekverede. Hans syvende sæsonscoring.

Derefter gik det stærkt. Mads Søndergaard og Shelove Achelus blev sendt på banen, og sidstnævnte skulle ikke bruge mange sekunder på at øge føringen. Brandhof spillede bolden ud til den vævre offensivspiller, som på flot vis krøllede bolden i nettet.

VFF cruisede sig igennem de sidste minutter, og kunne gå fra banen med en fortjent sejr på 4-2.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce