Annonce
Viborg FF

Viborg FF er klar til at give alt for at komme i Superligaen: Der har været hårdere kampe end den første mod Hobro

Steffen Højer hilser på sin trænerkollega Peter Sørensen inden kampen på DS Arena mellem Viborg FF og Hobro IK. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det første møde med Hobro har ikke ramt Viborg FF's spillere særlig hårdt fysisk. Der er meget mere i posen, og med fansene i ryggen er de grønblusede klar til køre på i returkampen. Får hjemmeholdet først hul på målbylden, tror Steffen Højer på, at Viborg FF kan spille sig i Superligaen - også selv om Hobro skulle få scoret på Energi Viborg Arena.

Viborg: I vanlig stil levede cheftræner Steffen Højer sig voldsomt meget ind i kampen mod Hobro IK, og da dommeren fløjtede for sidste gang måtte han konstatere, at Viborg FF trods godt spil og flere store chancer havde tabt med 0-1.

Men der var ikke tid til at ærgre sig i særlig lang tid. Med det samme begyndte nedtællingen til den anden og afgørende styrkeprøve med Hobro på søndag på Energi Viborg Arena.

- Det var vigtigt at få hovedet op på spillerne, for det er klart, at det ikke var et godt resultat for os, hvis man kigger på kampens forløb. 0-1 er ikke et umuligt resultat at komme hjem med, men vi var bedre end Hobro og burde have lavet to, tre eller fire mål.

- Så det handlede meget om at få spillernes øjne flyttet over på præstationen. Jeg har lige drillet Christian Sivebæk lidt her til morgen (fredag morgen, red.), fordi han efter kampen sagde, at præstationen ikke betød noget, fordi resultatet var dårligt. Det synes jeg nu, at den gør, for var vi blevet spillet ud af brættet mod Hobro og havde fundet ud af, at vi ikke kunne være med på superliganiveau, så havde det været værre for os, sagde Steffen Højer fredag formiddag, hvor han på sit kontor på Kirkebækvej var i dialog med Viborg FF's fysioterapeut Lars Møller.

Annonce
Steffen Højer levede sig helt ind i kampen mod Hobro. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mere i benene

De 11 spillere, som var i startopstillingen mod Hobro, benyttede fredagen til en tur i fitnesscenter, mens de øvrige var på træningsbanen i det dejlige solskinsvejr.

Fysisk ser det ud til, at Viborg FF er sluppet rigtig godt fra det første møde med Hobro.

- Vi kan se på spillernes data, at de har været ude i hårdere kampe end den mod Hobro. Vores spillere løb selvfølgelig mange meter, men det der også rykker meget fysisk er de sprinter, man har under en kamp, og der kan vi godt komme højere op. Det fortæller mig bare, at vi har mere i benene til på søndag. Det er virkelig hårdt at skulle spille igen allerede tre dage efter den første kamp, og jeg er spændt på, hvor meget nogle af Hobro-spillerne har i sig på søndag, sagde Steffen Højer.

Andreas Albers døjede lidt med den ene læg inden torsdagens opgør, og han blev skiftet ud i slutningen af kampen.

- Jeg var bange for, at Albers igen havde fået problemer med læggen, men det viste sig at være en ankel, som han landede lidt forkert på. I dag (fredag, red.) har han overhovedet ikke fysiske problemer, og dem har vi faktisk ikke nogen af. Selv Sivebæk, som nogle gange kan have svært ved at spille to kampe tæt på hinanden, virker rigtig frisk. Så der er en god energi i truppen, men stadig en lille smule indebrændthed over resultatet, sagde Steffen Højer.

Skal have hul på bylden

Steffen Højer havde inden den første kamp gjort det klart, at det var meget vigtigt at få mindst et udebanemål. Det lykkedes ikke for Viborg FF, som nu blæser til angreb.

- Det bliver formentlig lidt varmt på søndag (22 grader, red.), og jeg tænker, at vi skal køre rigtig meget på. Vi skal udnytte, at vi føler, at vi er i en fysisk god forfatning. Det er klart, at Hobro-spillerne nu vil sige, at de kun skal bruge et mål, for så skal vi op og score tre gange. Det er bare sådan, at hvis vi først får hul på bylden, så kan vi også lave mange mål mod Hobro. Det er jeg ret sikker på, sagde Steffen Højer.

I bestræbelserne på at presse Hobro helt i bund bliver det utrolig vigtigt med stor opbakning fra publikum på Energi Viborg Arena. I Hobro var flere hundrede medrejsende fans klar til at klappe VFF-spillerne på banen, da de løb ind for at varme op 45 minutter før kampstart. Og da opgøret blev fløjtet op, var 1200 mennesker på plads på udebaneafsnittet.

- I Hobro fik vi noget af den bedste opbakning i denne sæson. Fansene var der før, under, men også efter kampen på trods at et nederlag. Det var fordi, at de kunne se spillerne give alt, hvad de havde i sig. Opbakningen var vildt imponerende, og det kan trykke Hobro, hvis vi kan lave en ramme på søndag, hvor der eksempelvis bliver larmet hver gang, vi har et hjørnespark. Der var situationer, som Hobros spillere godt kunne mærke, at de ikke havde helt styr på under kampen i går (torsdag, red.), sagde Steffen Højer.

Så alt i alt er du stadig meget fortrøstningsfuld?

- Jeg er en positiv mand, og jeg synes, at jeg har noget at have det i. Men jeg er med på, at vi ikke er topfavoritter i den situation, vi er i lige nu.

Viborg FF møder Hobro i den altafgørende kamp søndag klokken 18 på Energi Viborg Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce