Annonce
Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Viborg FF sætter ny klubrekord, hvis holdet vinder eller spiller uafgjort i Skive fredag aften. Det er nemlig aldrig tidligere sket, at VFF har præsteret 20 spillerunder i træk uden nederlag. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF har endnu ikke tabt i 1. division i denne sæson. Stimen er allerede en tangering af klubrekorden for den længste serie af kampe uden nederlag. Og en sejr eller uafgjort mod Skive fredag aften vil altså være ny klubrekord.

Fodbold: Viborg FF har gang i noget helt vildt og unikt i denne sæson.

Der er foreløbigt spillet 19 runder i 1. division - og VFF har endnu ikke tabt.

14 sejre og fem uafgjorte kampe giver VFF 47 point - og en førsteplads med fem point ned til Esbjerg.

Og stimen af kampe uden nederlag kan nu ende med at blive decideret historisk.

Folkebladet har bedt fodboldstatistikerne hos danskfodbold.com om at se nærmere på den vilde stime.

Og herfra er konklusionen klar. Hvis VFF undgår at tabe til Skive fredag aften - og dermed nå op på 20 spillerunder i træk uden et nederlag, så vil det være ny klubrekord.

Den aktuelle serie med 19 kampe i træk uden et nederlag er allerede en tangering af den klubrekord, som holdet opnåede i sæsonen 2012/2013.

I den sæson, hvor Ove Christensen var træner og den aktuelle anfører Jeppe Grønning spillede med, var VFF ubesejret fra oktober til maj, hvor holdet vandt 11 kampe og spillede otte uafgjorte inden stimen blev brudt af et nederlag til HB Køge, da oprykningen til Superligaen allerede var sikret.

Men den bedrift kan det nuværende VFF-hold altså overgå, hvis holdet enten vinder eller spiller uafgjort i Skive på fredag.

Der er ifølge danskfodbold.com dog et stykke vej op til andre lignende vilde stimer, men de ligger også en del år tilbage - og stimer af den karakter i den næstbedste række ender som regel med at blive afbrudt, da de kaster en oprykning af sig.

Fodboldstatistik-sitet peger blandt andet på en stime fra sæsonen 1951/1952, hvor KB først var ubesejret i 18 spillerunder i 2. division (som var den næstbedste række dengang, red.), hvorefter holdet forlængede stimen med yderligere 14 kampe som ubesejret i den bedste række i sæsonen 1952/1953, hvorefter holdet endte som dansk mester.

Fredagens kamp i Skive kan følges via liveblog på viborgfolkeblad.dk.


Hvis VFF undgår at tabe til Skive fredag aften - og dermed nå op på 20 spillerunder i træk uden et nederlag, så vil det være ny klubrekord

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce