x
Annonce
Viborg FF

Viborg FF forlænger med rutineret back – skal være en rollemodel for de unge

Alexander Fischer har forlænget sin aftale med Viborg FF frem til sommeren 2021. Foto: Danni Kristensen
Viborg FF har forlænget aftalen med Alexander Fischer frem til sommeren 2021. Den erfarne back skal både bidrage på banen og med sin rutine hjælpe truppens unge spillere på vej.

Side: Torsdagen bød på en nyhed på Viborg FF’s træningslejr i Tyrkiet.

Sportschef Jesper Fredberg kunne således fortælle, at klubben er blevet enig med den rutinerede back Alexander Fischer om at forlænge aftalen med et år, så den nu ikke udløber til sommer, men først den 30. juni 2021.

Forlængelsen skal ifølge sportschef Jesper Fredberg både ses som et udtryk for, at Alexander Fischer har præsteret rigtig godt på banen, men også fordi han udenfor banen er en figur, som både nu og i fremtiden kan bidrage med andet end det fodboldmæssige.

- Vi har en strategi om, at vi gerne vil integrere unge fodboldspillere, men vi skal også sørge for balancen på holdet. Alexander bliver en af de spillere, som også skal være en rollemodel og en leder. Så derfor er vi glade for, at vi nu har ham et år mere, siger sportschefen.

Alexander Fischer fylder 34 år til efteråret, men Jesper Fredberg har ingen betænkeligheder haft ved at forlænge med en spiller, der er på vej op i en høj fodboldalder.

- Vi har ikke set nogen som helst tegn på, at hans kurve er ved at knække og gå nedad. Jeg synes, at Alexanders præstationer taler for sig selv. Alle hans test og hele hans ageren på banen er som den skal være. Han løber alle de meter, han skal, og han har igennem karrieren været forskånet for de trælse skader. Så som han ser ud nu, er jeg slet ikke nervøs for den del, siger Jesper Fredberg.

VFF vil rigtig gerne føre unge spillere frem, men sportschefen ser ikke forlængelsen som noget, der risikerer at blokere for unge spillere på vej frem.

- Vi har Mads Frederiksen på vej frem, og det er planen, at vi skal til at se ham mere an og finde ud af, hvor langt han er. Men det vil ikke være fair overfor ham, hvis næsten hele ansvaret skal placeres hos så ung en spiller.

- På den her måde giver vi faktisk vores unge spillere den bedste mulighed for at lære og suge til sig fra en rutineret rotte, som stadig har et højt topniveau, så jeg synes, at vi har ramt pakken rigtig godt, siger han.

Jesper Fredberg ser det også som et plus, at Alexander Fischers fleksibilitet betyder, at han kan spille på begge backs.

Der er stadig flere spillere, som har kontraktudløb til sommer, men at de ikke har fået nye aftaler må ifølge Jesper Fredberg ikke tolkes som et signal om, at de ikke får forlænget.

- Vi kigger løbende på, hvad der skal ske til sommer, og hvor der skal justeres. Der er flere, der har udløb til sommer, og vi vurderer undervejs i foråret, hvordan det ser ud med dem. Nogle vil vi måske se lidt mere an, mens der også er spillere, som gerne vil se tiden an indtil sommer, siger han.

Sportschef Jesper Fredberg ser Alexander Fischer som en rollemodel, som kan gavne klubbens unge spillere rigtig meget. Foto: Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Glade gensyn med Camilla

Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Annonce