Annonce
Sport

Viborg FF forlanger omkamp - Næstved-spiller fik to gule kort uden at blive sendt fra banen

Jesper Fredberg og Viborg FF åbner nu en sag på baggrund af søndagens kamp i Næstved. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg FF har efter at have gennemset videomaterialet fra udekampen mod Næstved sendt en klage til fodboldens disciplinærinstans. Videobillederne viser, at en Næstved-spiller i kampens løb fik to gule kort uden at blive vist ud.

Viborg: Viborg FF spillede søndag uafgjort ude mod Næstved - men det er ikke sikkert, at det resultat bliver stående.

Viborg FF har nemlig efter at have gennemset videomateriale fra kampen indsendt en klage til fodboldens disciplinærinstans.

Og målet er, at kampen skal spilles om.

Viborg FF havde allerede efter kampen en mistanke om, at noget var gået galt i kampens afvikling, og det har videobillederne ifølge sportschef Jesper Fredberg dokumenteret.

Problemet er ifølge VFF, at Næstved-spilleren Stefan Vico i løbet af kampen modtog to gule kort uden at blive vist ud.

Først fik han et gult kort efter et frispark på Christian Sørensen - og i kampens sidste minut, efter Næstveds udligning til 2-2, fik han så endnu et gult kort efter en batalje, der også involverede Lars Kramer og Frederik Brandhof.

I dommerrapporten står det første gule kort ikke registreret, men video-billederne viser, at Stefan Vico to gange blev præsenteret for en advarsel og dermed retteligt skulle have haft marchordre, hvilket havde betydet, at VFF var i overtal i kampens slutfase.

- Og det er vi ret trætte af. Jeg er velvidende om, at vi ikke er blevet snydt for at være i overtal i en halv time, men jeg ved, at det er de små marginaler, der gør, at tingene kan skifte i fodbold. Og vi fik frataget en mulighed ved ikke at kunne spille 11 mod 10 til sidst, siger Jesper Fredberg.

- Vi går videre med sagen, da vi mener, at der er sket en objektiv fejl. Det handler ikke om et skøn, hvor vi synes, at noget er urimeligt. Men det her er en faktuel fejl, hvor der gives to gule kort til den samme spiller uden, at det veksles til et rødt, og det vil vi have taget op, siger sportschefen.

Og hvad håber I at få ud af klagen?

- Jeg forventer, at de ser på den, og at der bliver en omkamp. Det er lidt sidestillet med kampen mellem HIK og Silkeborg, hvor der blev lavet en fejl med afviklingen af straffesparkskonkurrencen. Begge parter er uforskyldt, men der sker en fejl, så kamp-afviklingen ikke er korrekt. Så vi synes, at kampen skal spilles om, siger han.

Værd at jage marginaler

Det andet gule kort blev uddelt efter cirka 90 minutter, og Jesper Fredberg er helt med på, at det kan virke drastisk at forlange en omkamp.

Men historikken hos både Viborg FF og i rækken generelt fortæller, at der altså bliver scoret rigtig mange mål i overtiden, og derfor føler han ikke, at det er at gå for langt at forfølge sagen.

- Jeg har talt det til, at der alene i 1. division er scoret 12 mål i overtiden, så statistisk set kunne vi altså godt have scoret et mål mere, som havde gjort, at vi havde fået to point flere.

Men vi taler to eller tre minutters overtal i overtiden - er det værd at gå så langt for?

- Det spørgsmål har vi også stillet os selv, og vi har også rådført os med folk uden for klubben for at høre, hvordan muligheden er. Men der er klar tale fra alle sider. De mener, at det er en klar fejl, som vi er i vores gode ret til at teste af.

- Jeg er ansat af klubben til at varetage klubbens interesser bedst muligt. Og jeg vil være forbandet over, hvis vi står sidst i sæsonen og mangler et enkelt point, og vi så ikke har gjort alt, hvad vi kunne for at få de point, siger Jesper Fredberg, der naturligvis vil det lade være op til disciplinærinstansen at afgøre, hvad der videre skal ske i sagen.

Vil I blive utilfredse eller skuffede, hvis afgørelsen går jer imod?

- Ja. Det vil jeg. Vi havde ikke taget sagen op, hvis vi ikke havde en forventning om, at der vil komme noget ud af det. Men omvendt respekterer jeg selvfølgelig fuldt ud den beslutning, som nu bliver taget. Nu tester vi den af, for vi synes, at det er en klar fejl og at det er ærgerligt, at vi ikke får chancen for at spille i overtal til sidst, hvor vi kunne stresse dem og jagte et mål.

- Jeg ved godt, at folk måske vil sidde og sige, at vi går i små sko ved at gøre en sag ud af to-tre minutter. Men lad os gå tilbage til sidste år, hvor et dommerskøn i Silkeborg var med til at koste os en oprykning. Det er så tæt, så de her små ting er afgørende. Og jeg vil mene, at vi som klub skal gå langt for at prøve alt, hvad der skal til, siger Jesper Fredberg.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Viborg FF For abonnenter

Tidligere Viborg-spiller søger permanent base efter flere år som lejespiller

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce