Annonce
Viborg FF

Viborg FF forsvarede tidlig føring sikkert hjem

Christian Sivebæk udnyttede et tidligt straffespark til at bringe Viborg FF foran med 1-0 ude mod FC Roskilde. Arkivfoto: Johan Gadegaard
To hurtige mål fra Viborg FF punkterede spændingen på Roskilde Stadion. Viborg FF vandt med 2-0 over bundholdet i en for det meste søvndyssende forestilling.

Roskilde: Viborg FF drog søndag til Sjælland for at møde bundholdet FC Roskilde, som hidtil havde hentet syv point i sæsonen – alle på hjemmebane. Viborg FF ankom til opgøret uden sejr i fire kampe - inklusiv pokalopgøret mod AB og den ikke tællende kamp mod Næstved.

På det ydmyge Roskilde Stadion stillede Viborg FF op i en 4-3-3 formation, hvor der for anden kamp i træk var blevet plads til 17-årige Tobias Bech i forreste linje, mens Jakob Bonde tog plads på midtbanen.

Til gengæld var Jeff Mensah blevet bænket, og Emil Scheel og Albion Avdijaj var helt ude af truppen.

Kampen endte med en 2-0-sejr til Viborg FF efter en uskøn forestilling.

Viborg FF fik en drømmestart på kampen. Tobias Bech pressede på og fik bolden ekspederet ind i feltet, hvor Brandhof med et energisk løb kom foran sin direkte modstander. Brandhof blev fældet, og så var der straffespark til gæsterne efter kun fire minutters spil.

Som så ofte før var Christian Sivebæk sikkerheden selv fra 11 meter-pletten, og dermed var Viborg FF i front med 1-0.

Udeholdets spillere virkede klar i både hoveder og ben fra første fløjt, og Alassana Jatta var kun to minutter efter åbningsmålet lige ved at øge føringen. En afslutning blev rettet af og fløj op i luften, og mens Roskildes målmand, Frederik Vang, tøvede en anelse, kom Jatta først på bolden. Desværre for Jatta prikkede han den lige ind i den flyvende målmands samlede fødder.

Men Jatta tog revanche. I det 13. minut kiksede Roskildes Daniel Jørgenen en tilbagelægning, og Jatta opfattede lynsnart situationen. Gambianeren snuppede bolden og sendte den forbi målmanden, inden angriberen faldt på knæ bag baglinjen og kyssede græsset i taknemmelighed over scoringen.

Nu var det hjemmeholdet, som skulle frem og skabe kampen. Det lykkedes indimellem ganske godt for Roskilde, som havde nogle boldsikre typer centralt på banen. Men rigtig farligt blev det kun en enkelt gang i første halvleg.

Roskilde pressede højt, og det fik Alexander Fischer til at tabe bolden tæt på eget felt. Bolden blev hurtigt spillet i retning af angriber Monday Etim, som dog ikke fik ordentligt træf på den.

Viborg FF virkede langt hen ad vejen i kontrol, selv om spillet ikke var specielt prangende efter den formidable begyndelse på opgøret. Gæsterne kunne gå til pause foran 2-0.

Annonce

Kampen i tal

FC Roskilde - Viborg FF 0-2 (0-2)

Fodbold, 1. division

Mål: 0-1 Christian Sivebæk (4. str.), 0-2 Alassana Jatta (13.)

Advarsler VFF: Alexander Fischer og Christian Sørensen

Tilskuere: 645

VFF's startopstilling (4-3-3): Ellery Balcombe - Alexander Fischer, Nikko Boxall, Lars Kramer, Christian Sørensen - Frederik Brandhof, Jeppe Grønning, Jakob Bonde - Tobias Bech (56. Jeff Mensah), Alassana Jatta (76. Mikkel Agger), Christian Sivebæk (71. Mikkel Knudsen)

Anden halvleg var stort set uden underholdende elementer – indtil få minutter før tid.

Roskilde havde bolden mest, men uden at komme til de store chancer. Viborg FF forsvarede sig fint, mens det kneb gevaldigt i det fremadrettede spil. En hurtig indskiftning af Jeff Mensah i stedet for Tobias Bech ændrede ikke på kampbilledet.

Roskilde var voldsomt ineffektiv, når holdet nærmede sig VFF’s mål, hvor duoen Kramer og Boxall stod i vejen for meget, og inde i målet leverede Ellery Balcombe en sikker indsats.

Med to minutter tilbage fik Jakob Bonde pludselig en kæmpe chance, da målmanden spillede bolden lige ud i fødderne på ham, men Bonde misbrugte. Kort efter var det så indskiftede Mikkel Agger, som blev spillet fri, men han skød over mål og har stadig ikke scoret i 1. division i denne sæson.

I den anden ende nåede det også at blive farligt et par gange. Først måtte Balcombe redde et skudforsøg ved forreste stolpe, og i kampens døende sekunder blev der afsluttet over mål fra en position inde i feltet.

Det hele sluttede 2-0 til Viborg FF, som gjorde, hvad holdet skulle – men ikke mere end det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce