Annonce
Sport

Viborg FF havde et topholds medgang - vendte truende nederlag til sejr i Hvidovre

Viborg FF vandt igen, men havde også marginalerne med sig i Hvidovre. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg FF havde marginalerne på sin side i søndagens kamp i Hvidovre. Der manglede ikke chancer, men der skulle et tyndt straffe til for at få scoret sejrsmålet - og i slutfasen ramte Hvidovre stolpen.
Annonce

Fodbold: Viborg FF trækker fra i toppen af 1. division.

Søndagen gav en sejr på 2-1 ude over Hvidovre, men det var en hårdt tilkæmpet sejr, hvor VFF forpagtede det held, som også følger med at være et tophold.

Det var en grå og trist eftermiddag i Hvidovre. Og sådan begyndte kampen også. Der var ikke rigtig gang i løjerne - og begge hold havde svært ved at ramme hinanden i de indledende minutter.

Sebastian Grønning plejer at vinde de fleste af sine fysiske dueller, men indledte med at tabe flere både luft- og løbedueller til Daniel Stenderup - og det var som om, at der ikke rigtig var kogt op under Viborg-spillerne.

Det var dog VFF, som først viste tænder via et par gode indlæg, som dog endte uden egentlige chancer.

Den største chance fik Sebastian Grønning - men det var som om, at han og Sofus Berger nærmest kom i vejen for hinanden, da der skulle afsluttes.

Hvidovre begyndte også at få problemer med VFF's dødbolde, men VFF fik ikke kapital af anstrengelserne.

I stedet slog Hvidovre pludselig til efter godt 20 minutter. Lidt tilfældigt endte bolden med at blive headet og tacklet igennem VFF's midterforsvar - og Gunnarsson kunne ikke få bolden væk - i stedet faldt den til Oscar Buch, som trillede føringsmålet i nettet.

Det rystede VFF og minuttet efter var Hvidovre igen tæt på, men VFF slap med skrækken.

I stedet fik VFF taget fat i kampen igennem. Det blev til et par gevaldige chancer, som burde have kastet en udligning af sig.

Kampen i tal

Hvidovre-Viborg FF 1-2 (1-0)

Fodbold, 1. division, 9. spillerunde

Mål: 1-0 Oscar Buch (21.), 1-1 Frans Putros (62.), 1-2 Jakob Bonde (straffe, 80.)

Gule kort: Magnnus Fredslund, Tobias Thomsen, Sebastian Avanzini, Hvidovre. Jakob Bonde, Christian Sørensen, Casper Gandrup, Viborg FF

Dommer: Jens Ejnar Hansen

Viborg FF: Patrik Gunnarsson - Frans Putros, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning (45. Mads Aaquist), Frederik Brandhof, Jakob Bonde - Magnus Kaastrup (77. Casper Gandrup), Sofus Berger (45. Tobias Bech), Sebastian Grønning

Frans Putros trampede sig til bolden, hvilket gav en veloplagt Magnus Kaastrup mulighed for at sende bolden ind til topscorer Sebastian Grønning, som dog måtte se Marco Brylov i Hvidovre-målet hive en fantomredning frem.

Senere fik Magnus Kaastrup en god chance bagest i feltet, men kiksede sin flugter-afslutning. Også Christian Sørensen forsøgte sig, men måtte se et godt frisparks-forsøg gå lige forbi målet.

VFF manglede lige den sidste skarphed i de afgørende situationer. Blandt andet smed Frederik Brandhof en god chance på gulvet. Han erobrede flot midt på banen og satte fart, men stikningen i retningen af Grønning og Kaastrup blev alt for upræcis.

Og således endte VFF med at slentre mod omklædningsrummet bagud 1-0.

Annonce

Dødbolde blev igen løsningen

Hvidovre begyndte anden halvleg bedst - og sværmede en smule om Patrik Gunnarssons mål.

Det blev dog ikke rigtig farligt.

VFF havde i pausen sat Bech og Aaquist i spil for Grønning og Berger, men det tog lidt inden de faldt ind i spillet.

Men så begyndte mulighederne ellers at dukke op. Sebastian Grønning fik endnu en gigantisk hovedstødchance, som han headede over, men VFF kunne stadig ikke få udligningen sendt i nettet.

Det nærmede sig dog.

Men det var igen en dødbold, der blev løsningen. Et langt indkast fra Christian Sørensen endte hos Jakob Bonde i den bageste del af feltet - han headede på tværs, hvor Mads Lauritsen tog en duel - og så dumpede bolden ned til Frans Putros, som smadrede udligningen op i nettaget.

Kort efter var Hvidovre dog tæt på at svare igen efter en dødbold, men Sebastian Grønning reddede på stregen.

VFF fik ædt sig ud af presset, men kunne omvendt heller ikke komme helt ovenpå i kampen. Det var dog VFF, som var farligst.

Igen skulle der en lille tilfældighed til for at bringe VFF tættere sejren. Indskiftede Casper Gandrup blev sendt i dybden og blev væltet af sin markør - og til stor overraskelse for de fleste på stadion pegede dommeren på straffepletten.

Jakob Bonde var iskold og sparkede VFF på 2-1.

VFF havde sporadiske angreb, men fik ikke lukket kampen. Derfor blev det vanvittigt hektisk i slutfasen, hvor Hvidovre jagtede udligningen.

Især i de døende sekunder brændte det på. Målmanden var med fremme og skabte panik i VFF-feltet. Først reddede stolpen - og kort efter blev bolden reddet til hjørne.

Men VFF kunne ånde lettet op. En broget indsats i Hvidovre gav tre point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce