Annonce
Viborg FF

Viborg FF indledte året med en sur test og et glædeligt gensyn

En bip-test er ikke særlig sjov, men den er brugbar. Og når først spillerne er i gang, så bliver der knoklet igennem. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF's spillere indledte året med den forhadte bip-test, som ikke er mange spilleres livret. Glæden over gensynet med holdkammeraterne overstrålede dog den sure løbetest.
Annonce

Fodbold: Vinden er pivkold og der daler tilmed en del snefnug ned fra himlen denne grå januardag, hvor temperaturen balancerer lige på frysepunktet.

Det er sådan en dag, hvor rigtig mange kunne blive fristet til at blive inde, hvis de havde muligheden for det.

Den mulighed har Viborg FF's spillere ikke. For det er første arbejdsdag efter et par ugers jule- og nytårsferie.

Og menuen var både velkendt og en smule frygtet. Den såkaldte bip-test, hvor spillerne skal løbe mellem to kegler. Tempoet stiger og stiger undervejs - og det går kort sagt ud på at holde tempoet og løbe til man segner.


Det er bare ikke særlig sjovt bare at løbe frem og tilbage til man ikke kan mere. Det er ikke den slags, som fodboldspillere holder mest af

Frederik Brandhof, Viborg FF


Testen skal både bevise, at spillerne har passet selvtræningen i de seneste uger - og den skal danne grundlag for de fysiske programmer, som de hver især skal arbejde efter i de kommende måneder.

- Et bip-test er noget, som skal overstås. Det er ikke noget, som ligefrem ser frem til. Det er bare ikke særlig sjovt bare at løbe frem og tilbage til man ikke kan mere. Det er ikke den slags, som fodboldspillere holder mest af, sagde Frederik Brandhof, som var glad for, at der efter testen var gjort plads til lidt pasningsøvelser under ledelse af Nickolai Lund.

Midtbanespilleren var den stærkeste i sit heat, hvor han til sidst blev ved så længe, at selv den løbestærke anfører Jeppe Grønning måtte overgive sig. I det andet heat var Christian Sørensen en helt suveræn vinder.

Og for Frederik Brandhof, så er det ikke helt ligegyldigt, at han klarer sig godt i bip-testen.

- Jeg vil gerne indrømme, at jeg går ind til sådan en test med den indstilling, at jeg løber indtil de andre ligger ned. Og det lykkedes i dag, sagde Frederik Brandhof, som altid nyder at slå sine holdkammerater i løbeduellen.

- Men det var bare dejligt at komme i gang. Hver gang jeg har ferie, så ender jeg med at savne at røre bolden og se drengene, sagde han.

Annonce

Et pejlemærke

Sebastian Grønning var også mest af alt glad for at være i gang igen - og for at røre bolden igen, mens bip-testen er noget, som han har lært sig selv at acceptere.

- Jeg har løbet sådan en test mange gange. Så jeg er nået dertil, at det er en del af proceduren i opstarten. Så det er bare at tage hovedet under armen og løbe. Så det er ikke så galt mere, sagde angriberen, som sluttede pænt midt i feltet i sit heat.

- Jeg tror ikke, at du kan finde en fodboldspiller, som rigtig synes, at det er sjovt. Det er bare noget, som skal gøres, sagde han.

Torsdagens træningspas blev ledet af Nickolai Lund sammen med de øvrige fra trænerstaben. Foto: Morten Pedersen

- Vi ved, at den er et pejlemærke, hvor vi kan se, hvilke forudsætninger, som vi skal arbejde ud fra, sagde Sebastian Grønning, der trods den lidt barske test nød at være blandt holdkammeraterne igen.

- Det er skønt. Det er jo røvsygt bare at være derhjemme. Så selv om der er nogle irriterende holdkammerater, så har jeg savnet dem, sagde han med et kæmpe grin.

Torsdagens træningspas blev ledet af Nickolai Lund, målmandstræner Kresten Vedstesen, den fysiske træner Henrik Sørensen og performance coach Kasper Ulriksen.

Det var koldt, men spillerne nød at være samlet igen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce