Annonce
Sport

Viborg FF kan kun vente, gøre sit arbejde - og så håbe

Steffen Højer har hele tiden fastholdt, at oprykningen først bliver afgjort i sidste spillerunde - og det får han ret i. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF sikrede med sejren i Hvidovre en dramatisk sidste spillerunde, hvor førstepladsen og dermed oprykningen stadig kan komme i hus. Men afgørelsen er ude af egne hænder.

Viborg: Steffen Højer har igennem stort set hele foråret sagt, at han først troede, at oprykningen blev afgjort i sidste spillerunde.

Og træneren får ret. Efter søndagens sejre til både Viborg FF og Silkeborg er duellen mellem de to favoritter nemlig fortsat åben.

Silkeborg har dog afgørelsen i egne hænder og skal "blot" vinde hjemme over Nykøbing for at kunne poppe champagnen - uanset hvad VFF gør i hjemmekampen mod Fremad Amager.

- Snakken efter kampen gik på, at vi fik gjort vores arbejde. Nu bliver det rigtig spændende på lørdag. Det kan blive en festdag for os, sagde cheftræneren, som også med glæde noterede sig, at VFF nu er sikre på mindst andenpladsen - og altså derfor mindst skal i playoff-kampe om en plads i Superligaen.

- Vi kan forhåbentlig klare det på lørdag - men sker det ikke, så må vi jo tage to kampe mere, sagde træneren.

- Det havde været sjovere at vente på lørdagens kampe, hvis vi var et point foran. Men nu har vi seks dage, hvor vi skal have fyldt på efter en varm kamp, som trak tænder ud. Der venter en vild kamp, som vi skal vinde, men vi skal huske, at Fremad Amager også skal vinde - ellers mister de nok tredjepladsen, så det bliver forhåbentlig to hold, som går efter at vinde og spille ordentlig fodbold - og så må vi være kyniske, sagde Steffen Højer.

Gjorde arbejdet

Midtbanespilleren Frederik Brandhof havde efter sejren i Hvidovre mest fokus på, at VFF med sejren holdt liv i håbet.

- Vi havde stor fokus på, at vi skulle gøre vores arbejde i dag, så vi ikke smed noget. At Silkeborg så også hiver en sejr hjem i de døende minutter er træls, men vi skal tænke på, at vi gjorde vores arbejde, sagde Frederik Brandhof.

- Men jeg indrømmer gerne, at det er lidt nervepirrende. Men vi skal igen have fokus på, at vi skal gøre vores arbejde. Gør vi det, så er der stadig håb om, at vi tager førstepladsen. Og så må vi bare krydse fingre for, at Nykøbing kan drille Silkeborg, sagde Frederik Brandhof.

- Nu skal vi gøre alt det rigtige i de næste dage, så vi er helt klar i benene til lørdag. Vi har spillet mange kampe på kort tid på det sidste, så vi skal bare have benene opad, så vi er helt ovenpå til den forhåbentlig sidste kamp, sagde han.

Annonce

En herrekamp

Søndagens kamp i Hvidovre vil ikke gå over i historien som nogen stor fodboldkamp. Men VFF vandt 1-0 - og det var det, som både træner og spillere hæftede sig mest ved.

- Det blev en herrekamp, hvor der ikke var meget godt spil. Der var mange lange bolde, dueller om andenbolde og den slags - og det var vi forberedt på. Hvidovre er en af de få klubber, som kan matche os på centimeter i højden, men jeg synes faktisk, at jeg vil rose Nikko Boxall og Simon Trier for at håndtere den type spil og dueller meget godt, sagde cheftræneren.

- Det vi kan klandre os selv for i den kamp her var, at vi ramte en gammel sygdom. Når vi kom tæt på feltet skulle bolden røres med hæl og tå, så vi var ikke dygtige nok til at gøre det færdigt. Når vi er så tæt på, så skal man altså bare sparke på mål, sagde Steffen Højer, som var glad for det flotte mål, som Jeff Mensah scorede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce