Annonce
Sport

Viborg FF klaskede Køge - to kasser af skarp angriber

Sebastian Grønning - dobbelt målscorer mod HB Køge.
På to mål af Sebastian Grønning og et på straffespark af Jakob Bonde vandt Viborg FF på udebane med 3-0 over HB Køge. Dermed rykker Viborg FF op på førstepladsen i 1. division.
Annonce

Fodbold: Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup havde trods sejren mod Skive IK skiftet flittigt ud i startformationen til søndagens udekamp mod HB Køge.

Ind var kommet Patrik Gunnarsson, Frans Putros, Frederik Brandhof og Jeff Mensah, og det medførte, at anfører Jeppe Grønning for anden kamp i sæsonen måtte tage plads på bænken.

Også Can Dursun, Alexander Fischer og Alassana Jatta måtte nøjes med en reservetjans, selv om de alle spillede godt mod Skive i sidste spillerunde.

De nye spillere blandt de foretrukne 11 gjorde deres til, at Viborg FF kunne drage fra Sjælland med en sejr på 3-0.

Sebastian Grønning scorede to gange i første halvleg, mens Jakob Bonde slog sejren fast på straffespark efter pausen.

Annonce

Brandvarm angriber slog til

Patrik Gunnarsson skulle hurtigt få en hovedrolle i sin debutkamp. Allerede i kampens andet minut var han årvågent ude og slå bolden væk, da den blev vippet ind i feltet. Hurtig var han til gengæld ikke, da han lidt senere ventede for længe med at sparke bolden væk. Køge-angriber Jakob Johansson fik blokeret, men heldigvis for Viborg FF fløj bolden ud til målspark.

Derefter var det Tobias Bech, som fik kampens første egentlige chance. Jakob Bonde headede bolden frem til Bech, som havde fint med plads og fik sparket hårdt og fladt, men Oskar Snorre i Køge-målet kom ud til afslutningen.

Og så ville Patrik Gunnarsson involveres igen. Han sendte et meget langt udspark helt op på kanten af Køge-feltet, hvor midtstopper Antonio Rocco Romeo begik en kæmpe fejl. Han headede svagt bagud, så Sebastian Grønning fik mulighed for at komme imellem, og så kunne VFF-angriberen udplacere Oskar Snorre fra nært hold.

Resten af første halvleg var en jævnbyrdig affære. Køge udfordrede især i højre side, hvor Christian Sørensen havde rigeligt at se til over for Stephan Petersen, men inde i midterforsvaret var både Lars Kramer og Mads Lauritsen rigtig stærkt spillende og kom i vejen for meget.

Hjemmeholdet kom ikke frem til de helt store chance, og i stedet slog Viborg FF til i det 38. minut. Kvikt spil mellem Jeff Mensah og Mads Aaquist endte med en dejlig ydersideaflevering fra Aaquist til Sebastian Grønning, som passerede Køge-målmanden.

2-0 til Viborg FF ved pausen.

Annonce

Straffespark, fed finte og store redninger

Anden halvleg begyndte med en stor chance til Tobias Bech, som efter et klumpspil i feltet høvlede bolden ud af stadion i stedet for i mål.

Sebastian Grønning fik lidt senere en stor mulighed for at lave et vaskeægte hattrick. Christian Sørensen spillede ham flot fri i dybden, men trods masser af plads valgte Grønning at afslutte med det samme. Det var ikke nogen dårlig afslutning, men Oskar Snorre fik reddet til hjørnespark.

HB Køge skiftede den brølstærke angriber Effiong Nsungusi ind og fik kortvarigt momentum med meget spil og nogle indlæg ind i boksen, men i stedet for en reducering blev der nærmest ud af ingenting dømt straffespark i den anden ende.

Tobias Bech sendte bolden ind i feltet, hvor dommeren mente, at Jeff Mensah blev skubbet så hårdt i ryggen, at det var nok til at pege på pletten.

Jakob Bonde scorede sikkert midt i målet på fodboldens største chance, og så var den kamp reelt lukket.

I slutfasen var der flere chancer. Sebastian Grønning lavede "Michael Laudrup-finten" i et kontraløb og serverede bolden for indskiftede Sofus Berger, som skød svagt med venstrebenet.

En anden indskifter, HB Køges Marius Elvius, fik to store muligheder til allersidst, men begge gange leverede Patrik Gunnarsson klassespil i målet. Først med en parade på en friløber og derefter med en refleksredning helt oppe under overliggeren på et nærskud.

Viborg FF vandt med 3-0 og fører nu 1. division.

Kampen i tal

HB Køge - Viborg FF 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Sebastian Grønning (11.), 0-2 Sebastian Grønning (38.), 0-3 Jakob Bonde (67. str.)

Advarsler: HB Køge 2, Viborg FF 0

Tilskuere: Maksimalt 500

Viborg FF: Patrik Gunnarsson - Frans Putros, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen (85. Alexander Fischer) - Frederik Brandhof, Jakob Bonde, Mads Aaquist (68. Jeppe Grønning) - Tobias Bech (75. Sofus Berger), Sebastian Grønning, Jeff Mensah (85. Mads Søndergaard)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce