Annonce
Sport

Viborg FF knuste Nykøbing og fører nu 1. division

Viborg FF sikrede sig en sikker 3-0-sejr over Nykøbing i en kamp, hvor der aldrig rigtig var tvivl om resultatet. Foto: Morten Dueholm
Viborg FF kravlede søndag til tops i 1. division. På hjemmebane knuste Viborg FF gæsterne fra Nykøbing i en kamp, hvor der især i første halvleg var klasseforskel på de to mandskaber.

Viborg: Det var en af den slags søndage, som bare duftede af fodbold.

Solen bragede ned over Energi Viborg Arena, der var sensommer i luften og det duftede af pølser.

Tilsyneladende lod Viborg FF sig også voldsom inspirere af de varme, men ellers perfekte rammer. Fra kampens første minut lagde VFF gæsterne fra Nykøbing og et massivt tryk - og gæsterne fik ikke et ben til jorden i kampens første halve time.

Allerede i første minut dukkede Jakob Bonde op og skubbede føringsmålet i nettet efter et godt indlæg af Christian Sørensen og et godt hovedstødsforsøg af Lars Kramer. Og herefter sprudlede VFF ellers.

Agger havde en gigantisk chance tæt under mål, Agger fik en friløber - og sådan kunne man faktisk nævne indtil flere rigtig behjertede og gode VFF-forsøg.

Det blev dog debutanten Mads Aaquist, som fik publikum til at juble for anden gang. Efter 18 minutter dukkede han op i feltet og sendte med en inderside et indlæg fra Knudsen i nettet - og så førte VFF 2-0.

Da dommeren dikterede vandpause efter 23 minutter blev VFF's spillere klappet ud til den korte pause af publikum, som var yderst tilfreds med hvad de så.

Det var dog som om, at presset aftog en smule og gæsterne kom mere med. Det lykkedes dog ikke Nykøbing for alvor at true Ingvar Jónsson i VFF-målet.

I den anden ende kom VFF flere gange til fornuftige situationer, det lykkedes ikke at score yderligere i en halvleg, som med lidt held og ekstra skarphed var sluttet med 4- eller 5-0 til VFF, som var totalt ovenpå i 98 procent af halvlegen.

Eneste malurt i en fremragende halvleg var, at Lars Kramer fik et gult kort, som formentlig sender ham i karantæne til næste uges kamp i Vejle.

Kampen i tal

Viborg FF-Nykøbing 3-0 (2-0)

Fodbold, 1. division, 6. spillerunde

Mål: 1-0 Jakob Bonde (1.), 2-0 Mads Aaquist (18.), 3-0 Frederik Brandhof (55.)

Gule kort: Lars Kramer, Viborg FF. Magnus Warming, Nykøbing

Tilskuere: 2576

Viborg FF: Ingvar Jónsson - Mikkel Knudsen, Lars Kramer, Jakob Bonde, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Frederik Brandhof (82. Simon Trier), Mads Aaquist (61. Casper Gandrup) - Christian Sivebæk (72. Alassana Jatta), Mikkel Agger, Jeff Mensah

Autopiloten blev slået til

VFF så ikke ud til at have lyst til at slække på noget som helst, da anden halvleg gik i gang. Straks blev Nykøbing lagt under et fint pres og VFF fik også tvunget en travl Jannich Storch i Nykøbing-målet ud i et par redninger.

Han kunne dog intet gøre, da Frederik Brandhof 10 minutter inde i halvlegen dukkede op tæt under mål og bragte VFF på 3-0.

Scoringen fik gassen til at gå en smule af kampen, som så ud til at have fundet sin vinder. VFF skabte stadig små chancer, men koncentrationen var dalende. Det betød, at gæsterne pludselig kunne melde sig ind med et par gode forsøg midt i halvlegen.

En enkelt gang måtte der en stor redning af Ingvar Jónsson til for at holde gæsterne fra scoring.

Kampens sidste halvdel blev på en måde halvtamme, da VFF ikke rigtig fik lagt det samme tryk på Nykøbing, som dermed kom langt mere med og fik skabt en del småschancer, mens VFF levede på kontraer, som sjældent blev vildt farlige.

Agger var tæt på i overtiden, hvor han ramte stolpen med en flugtning, men VFF fik ikke scoret yderligere i en kamp, som faktisk burde være endt med en endnu større sejr.

At dele af anden halvleg foregik med VFF på autopilot fjernede dog ikke publikums begejstring over den fortjente 3-0 sejr i topkampen.

Spillerne blev klappet gennem kampens sidste minutter - og da dommeren fløjtede af lød der et jubelbrøl fra fansene på sydtribunen.

Med sejren er Viborg FF nu nummer et i 1. division med 14 point for seks kampe. Det er et flere end både Fredericia og Kolding.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce