Annonce
Viborg FF

Viborg FF-målmand krydser fingre for fredagens kamp - men vil ikke gamble med helbredet

Lucas Lund krydser fingre for, at han kan blive klar til fredagens kamp mod Silkeborg. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Lucas Lund er vendt hjem fra U21-landsholdet med en lille skade. Det er for tidligt at spå om hans chance for at deltage i fredagens møde med Silkeborg, men han ønsker ikke at gamble med sin fysik.

Fodbold: I hele 2021 har der ikke været den store tvivl om, hvem der skal stå på mål på Viborg FF's førstehold.

Men det er der forud for fredagens møde med Silkeborg.

Årsagen er, at unge Lucas Lund i weekenden måtte forlade U21-landsholdslejren før tid på grund af en lille skade.

Annonce

- I løbet af sidste uge begyndte jeg at døje med en lægmuskel, som spændte op. Det gik ikke i sig selv, og det blev bare værre. Så jeg blev enig med lægestaben om, at det bedste var, at jeg blev sendt hjem, så der kunne blive tjekket op på det, siger Lucas Lund, som derfor måtte overlade pladsen i landsholdstruppen til OB-målmanden Hans Christian Bernat.

- Det er jo frustrerende, men jeg skal tænke på, at landsholdet lige nu er noget ekstra for mig. Det er superfint, men min prioritet er nødt til at være, at jeg kan spille weekend efter weekend i klubben, for det er det, der gør, at jeg kan blive udtaget til landsholdet.

- Så det var ærgerligt at tage hjem, men det var omvendt ikke noget svært valg, da jeg heller ikke ville vise en dårlig side af mig selv. Og vi var helt enige om, at det var den bedste løsning, at jeg tog hjem, siger han.

Trods det er han vendt hjem med endnu en landsholdslejr under bæltet, og han føler, at han er kommet endnu bedre ind på den øvrige trup og på staben omkring landsholdet.

- Der har været positive ting at tage med, men det har selvfølgelig fyldt meget, at jeg havde nogle skavanker at slås med. Det betyder, at jeg ikke kan slappe af og nyde det, som jeg havde gjort, hvis jeg var 100 procent fit. Landsholdet handler jo om, at man skal vise sig frem og præstere på højeste niveau. Og det er svært, hvis man har for meget andet at gå og spekulere over, siger Lucas Lund.

Lever for at spille

Mandagen blev brugt på behandling og på at klarlægge, hvad der er galt med bentøjet.

- Men det er for tidligt at sige, hvad der er galt. Så jeg kan kun sige, at det er noget, som kan mærkes. Så jeg krydser lige nu bare fingre i forhold til kampen på fredag. Og det er for tidligt at sige noget omkring den kamp endnu, da jeg vil være ked af at melde noget ud, hvis der så skal komme en anden besked i løbet af ugen, siger Lucas Lund, der godt ved, at der også i Viborg lurer en skarp konkurrent i form af Mikkel Andersen.

Men det er for tidligt at sige, hvad der er galt. Så jeg kan kun sige, at det er noget, som kan mærkes. Så jeg krydser lige nu bare fingre i forhold til kampen på fredag

Lucas Lund, målmand Viborg FF

- Det er selvfølgelig en frustrerende situation. For der er jo ikke noget, som jeg hellere vil end at spille. Jeg lever for at spille weekend efter weekend. Og jeg ved, hvor hurtigt det kan skifte, hvis Mikkel nu kommer ind og står en række gode kampe.

- Men jeg er nødt til at tænke på, at jeg stadig er ung, og forhåbentlig har jeg en lang karriere foran mig. Jeg har allerede en skadeshistorik, og jeg er nødt til at tænke mig om. Hellere misse en kamp eller to, og så tage den derfra end at tage chancen med noget, som jeg måske fortryder senere, siger han.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Viborg FF For abonnenter

Midtbanespiller er en terrier, som man ikke kan slippe af med - har kæmpet sig fra tribunen til en plads i startformationen

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Annonce