Annonce
Sport

Viborg FF nedlægger Kolding i målfest

Viborg FF jubler efter en scoring mod Kolding.  Foto: Morten Pedersen
I en medrivende fodboldkamp vandt Viborg FF med 4-2 over Kolding IF på hjemmebane. Jeff Mensah blev dobbelt målscorer.
Annonce

Fodbold: Viborg FF tabte i sidste sæson tre gange til Kolding IF, men onsdag aften lykkedes det at få skovlen under den genstridige modstander.

Viborg FF vandt en underholdende kamp med 4-2 på to mål af Jeff Mensah samt et enkelt af henholdsvis Sebastian Grønning og Jakob Bonde.

Viborg var noget overraskende uden anfører Jeppe Grønning, som var bænket til sæsonens første hjemmekamp. I stedet spillede Jakob Bonde, og han havde også overtaget anførerbindet.

Også Jeff Mensah havde fundet vej til startopstillingen, og han skulle få en hovedrolle i første halvleg.

Efter syv minutter lagde Tobias Bech an til skud, men i stedet stak han bolden til netop Jeff Mensah, som prikkede den forbi Benjamin Schubert i Kolding-målet. 1-0 til Viborg FF og en fantastisk begyndelse på Energi Viborg Arena.

Sebastian Grønning var tæt på at øge føringen kort efter, men hårdt presset headede han lige forbi mål.

Kolding fik ædt sig ind i kampen, som spillemæssigt blev meget mere lige, og efter knap 20 minutter kom udligningen. Denis Fazlagic kom til baglinjen efter et hjørnespark, og han fyrede bolden ind i panden på en alt for fri Adam Jakobsen, som headede 1-1-scoringen ind uden chance for Can Dursun.

Oliver Drost var tæt på at bringe gæsterne i front, da han opsnappede bolden på Viborg FF's banehalvdel. Han kom op i fart, udfordrede Lars Kramer og sendte en afslutning i sidenettet.

Men Viborg FF var ikke færdig med at vise tænder i en yderst underholdende første halvleg.

Først modtog Tobias Bech en fremlægning fra Jakob Bonde. Bech tog den ned med brystet, drejede rundt og bragede løs fra distancen, men forsøget blev reddet.

10 minutter senere spillede Frans Putros bolden i dybden til Younes Bakiz, som snød offside-fælden og havde fri løb mod mål. Han kom lidt ud i højre side, og Benjamin Schubert fik blokeret skudforsøget.

I stedet fik Viborg FF hjørnespark. Der blev headet, og bolden faldt ned tæt under mål, hvor Jeff Mensah til sidst fik sendt den det sidste stykke over stregen. 2-1 til hjemmeholdet.

Og Viborg FF var ikke færdig endnu. I det 45. minut kastede Christian Sørensen et langt indkast ind til Lars Kramer, som helt fri fik headet bolden videre. Den hoppede én gang, og så dukkede Sebastian Grønning op og stødte den i nettet til pausestillingen 3-1.

Annonce

Scoring punkterede Koldings pres

I anden halvleg kom Kolding IF bedst i gang, og i det 50. minut lykkedes det Oliver Drost at reducere. Han modtog bolden i venstre side, tog et skarpt træk ind i banen forbi Lars Kramer og sparkede bolden i nettet langs jorden ved den fjerneste stolpe. Et flot mål, men skidt forsvarsarbejde af hjemmeholdet.

Kolding havde det spillemæssige overtag, og efter 62 minutter var angriber Adam Jakobsen tæt på, men han headede Denis Fazlagics indlæg forbi mål.

I stedet var det Viborg FF, som fandt vejen til målet. I forbindelse med et frispark sendte indskiftede Mads Aaquist bolden ind i feltet, hvor Sebastian Grønning steg uimodståeligt op og headede på overliggeren. Jakob Bonde fulgte op, oversprang en modstander og fik headet bolden i nettet. 4-2 til Viborg FF.

Scoringen punkterede Kolding IF's pres, og hjemmeholdet virkede i fin kontrol i resten af kampen. Can Dursun i målet blev dog aldrig overbevisende, når Kolding IF sparkede dødbolde ind mod det lille felt, men de store chancer til gæsterne blev det ikke til.

VFF-træner Jakob Neestrup skiftede Jeppe Grønning ind med et lille kvarter tilbage, og det medvirkede til, at Kolding IF's ikke længere kunne true hjemmeholdets mål.

Viborg havde styr på det og kørte sejren sikkert hjem foran 1416 tilskuere - et skuffende antal til sæsonens første hjemmekamp.

Kampen i tal

Viborg FF - Kolding IF 4-2 (3-1)

Mål: 1-0 Jeff Mensah (7.), 1-1 Adam Jakobsen (19.), 2-1 Jeff Mensah (40.), 3-1 Sebastian Grønning (45.),
3-2 Oliver Drost (50.), 4-2 Jakob Bonde (64.)

Gule kort: VFF 2 (Jeff Mensah og Frans Putros), Kolding IF 2

Tilskuere: 1416

VFF (4-3-3): Can Dursun - Frans Putros (ud 80.), Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Frederik Brandhof, Jakob Bonde, Jeff Mensah - Tobias Bech (ud 80.), Sebastian Grønning (ud 74.), Younes Bakiz (ud 63.)

Indskiftet: Mads Aaquist (63.), Alassana Jatta (74.), Jeppe Grønning (80.), Alexander Fischer (80.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce