Annonce
Sport

Viborg FF opgraderer med talentchef på fuld tid - til glæde for morgendagens Viborg-spillere

Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg er glad for, at det er lykkedes at lave en opgradering af klubbens talentsektor. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg FF opgraderer talentsektoren med en ny talentchef på fuld tid. Målet er at skabe et miljø, som er så stærkt, at ingen fodboldtalenter fra Viborg vil få noget bedre ud af at skifte til andre klubber.

Fodbold: Viborgensiske fodbolddrenge skal ikke have nogen grund til at skifte til konkurrerende klubber, mens de er i færd med at udvikle deres talent.

Det kræver, at talentudviklingsmiljøet hos Viborg FF bliver styrket, og det er baggrunden for, at klubben nu opgraderer talentsektoren med en ny talentchef på fuld tid, ligesom den nye U17-træner også kommer til at have trænerjobbet som fuldtidsbeskæftigelse.

Den nye talentchef hedder Rasmus Stenild, og han har tidligere arbejdet tæt sammen med sportschef Jesper Fredberg.

Annonce

34-årige Rasmus Stenild har både været hos AGF og var i halvandet år med Jesper Fredberg på Cypern, hvor de begge arbejde i Omonia Nicosia. Senest har han været hos Holbæk, hvor han både har virket som talentchef og kortvarigt som sportschef.

- Vi har hele tiden haft et stort ønske om at opgradere vores talentsetup, så den Viborg-model, som vi kan tilbyde de unge mennesker, er så skarp og så konkurrencedygtig som overhovedet muligt. Vi skal kunne tilbyde dem noget, som er så godt, at de ikke skal tage andre steder hen, siger sportschef Jesper Fredberg.

Han anerkender det store stykke arbejde, som er blevet gjort i klubben i de seneste år, og han mener, at det har skabt et godt fundament at bygge videre på.

- Det har været en taknemmelig opgave, fordi der er lavet så stort et stykke arbejde før. Så vi skal bare stille og roligt bygge nogle lag på, og det er noget af det, som vi gør nu, siger han.

- Med det her står vi markant stærkere. Vi kommer ikke til at have de samme budgetter som FCM, FCK eller FCN, men det er heller ikke nødvendigt for at skabe morgendagens VFF-spillere. Men det kræver, at vi kan stå inde for den Viborg-model, som vi gerne vil lave, og den kommer vi tæt på med den her opgradering, siger Jesper Fredberg, som stadig vil kigge på optimeringsmuligheder.

Skal tale samme sprog

Et af de nye lag handler om, at talentsektoren skal have tilført endnu mere fodboldfaglighed.

Og det er netop, hvad klubben får med Rasmus Stenild, som skal arbejde målrettet med de yngre årgange, mens Predrag Bojanic skal være såkaldt head of coaching og primært skal arbejde med U17 og U19.

- Vi får en person ind, som virkelig har en klar styrke i at skabe et godt talentudviklingsmiljø, så vi både udvikler vores bedste spillere og vores trænere.

- Vi er ved at implementere en spillestil i hele klubben, så det er også vigtigt, at vi får en, som kan være vores forlængede arm på banen, så vi træner og uddanner trænere og spillere, så de forstår det fodboldsprog, som vi skal tale i hele klubben, siger Jesper Fredberg.

- Så det bliver Rasmus Stenild, som skal sørge for, at vi har de rigtige trænere ansat og får dem uddannet i vores spillestil, værdier og tankesæt. På den måde bliver det, vi taler om på kontoret, også det, som bliver praktiseret ude på banen, siger han.

Palle Nielsen skal stadig varetage mange af de organisatoriske og administrative opgaver i talentsektoren, mens Rasmus Stenild kommer til at få ansvaret for den mere praktiske udførelse af opgaverne.

Han tiltræder jobbet i Viborg FF den 1. oktober.

Annonce

Skal begynde nedefra

Den mest synlige del af VFF's talentudvikling er divisionsholdene på U17 og U19-niveau, men i den kommende periode kommer VFF til at bruge langt flere kræfter i de yngre årgange.

- Det kommer til at handle om, at vi skal sikre os, at vi har et stærkt miljø fra U8 til U16. Jeg kan næsten ikke holde ud at høre, at 12-13-årige tager til andre klubber for at træne. Når det sker, så må vi kigge indad og konstatere, at det er fordi, at vores tilbud ikke har været stærkt nok.

- Og med det vi gør nu, så har jeg i hvert fald svært ved at se, hvad andre kan gøre bedre end os i forhold til udvikling og matchning, siger Jesper Fredberg, som mener, at det giver god mening at begynde nedefra, så man sikrer, at gode trænere i de yngre årgange kan sørge for, at spillerne tidligt bliver godt uddannet.


Jeg kan næsten ikke holde ud at høre, at 12-13-årige taget til andre klubber for at træne. Når det sker, så må vi kigge indad og konstatere, at det er fordi, at vores tilbud ikke har været stærkt nok

Jesper Fredberg


Målet med hele opgraderingen er, at VFF's miljø bliver styrket, så flere spillere kan udvikle sig og gå i fodsporene på aktuelle eksempler som Sofus Berger, Lucas Lund, Tobias Bech og senest Mads Søndergaard, som har vist sig flot frem på VFF's førstehold.

- Vi vil gerne have endnu flere af sådanne eksempler som dem. Og vi må erkende, at vi skal investere endnu mere i det, hvis vi skal have det, siger sportschefen.

Annonce

Velkendt ansigt overtager U17-holdet

Også omkring Viborg FF's U17-divisionshold sker der en opgradering. Steven Lustü har fungeret som træner på deltid, men fremover får holdet en fuldtidstræner i form af Kenneth Sloth Kristiansen, som i adskillige år har varetaget masser af roller hos VFF og dermed kender alt til klubben.

- Vi har været rigtig glade for Steven Lustü, men der var noget jobmæssigt, der gjorde, at han ikke kunne gå til en fuldtidsstilling. Og i den situation var det nærliggende at tage fat i Kenneth, så han fik muligheden.

Kenneth Sloth Kristiansen er et velkendt træneransigt i Viborg FF - og nu skal han være U17-træner på fuld tid. Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Han kender klubben ud og ind, og han er en god repræsentant for det, som vi står for. Han er ekstremt organiseret og kommer til at passe godt ind i den rolle, som han får i klubben, siger Jesper Fredberg, som er sikker på, at Kenneth Sloth Kristiansen har masser af kompetencer, som både U17-talenterne og klubben i det hele taget kan få glæde af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce