Annonce
Viborg FF

Viborg FF's divisionsfinale kan udvikle sig til taktisk gyser eller ren indianerfodbold

Christian Sivebæk og holdkammeraterne kan se frem til en nervepirrende lørdag, som kan ende med den helt store fest. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Fremad Amager kan sandsynligvis kun bruge en sejr til noget i lørdagens kamp mod Viborg FF. Afhængig af de andre stillinger undervejs kan det helt store taktiske spil åbne sig i sidste spillerunde på Energi Viborg Arena. Men det kan også blive ren indianerfodbold i kampens slutfase.

Viborg: For lidt mere end to måneder siden spillede Viborg FF en yderst tæt kamp mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark. Det var et opgør, hvor Fremad Amagers topscorer Lukas Engel brændte en kæmpe chance i første halvleg, inden Emil Scheel fire minutter før tid blev matchvinder med et følt langskud i det lange målhjørne.

Resultatet så ud til at skyde Fremad Amagers chance for at blande sig i topstriden effektivt til hjørne, men sådan skulle det ikke gå. Fremad Amager, med de tidligere VFF’ere Markus Bay, Pierre Larsen og Sebastian John i truppen, ramte efterfølgende en stime på ni kampe uden nederlag, og med en sejr over Viborg FF lørdag skal Fremad Amager definitivt spille playoffkampe mod Vendsyssel FF om en plads i Superligaen.

- Fremad Amager er et teknisk godt hold, som spillede bedre end Silkeborg sidste søndag (Fremad Amager tabte med 3-4, red.), men der er sket to underlige ting med Fremad Amager i de seneste kampe. Holdet er begyndt at score mange mål og give mange mål væk. Sådan var det ikke tidligere på sæsonen, siger Viborg FF’s træner Steffen Højer.

Fremad Amagers sidste fem kampe har resulteret i en målscore på 15-11.

Annonce

Kan blive et taktisk spil

Det kommer dog ikke bag på Steffen Højer, at Fremad Amager pludselig kan øjne Superligaen.

- Der er ikke noget, som kommer bag på mig i den her række. Fremad Amager har mange gode spillere, siger Steffen Højer.

I skal som udgangspunkt jagte sejren lørdag. Det skal Fremad Amager også. Kan det godt gå hen og blive noget indianerfodbold til sidst?

- Det tror jeg, at du har helt ret i. Specielt sidst i kampen kan det blive noget sjovt noget, for jeg tror ikke, at Fremad Amager kan holde Næstved og Lyngby under sig uden at vinde lørdag. Så i tilfælde af uafgjort eller en føring til os bliver Fremad Amager nødt til at gøre noget. Det kan give nogle åbninger til os.

- Det kan blive en helt vildt spændende kamp i forhold til det taktiske spil, når vi nærmer os det sidste kvarter.

Hvordan er det at skulle spille sådan en finale foran potentielt mange tilskuere, hvor I kan ende med at rykke op, men er afhængig af resultatet i en anden kamp?

- Vi ville da hellere have været i den situation, som Silkeborg er i. Vi har en hård kamp, som vi som udgangspunkt skal vinde, hvis vi skal have en chance for at rykke direkte op.

- Men egentlig synes jeg, at det er fantastisk. Vi har i lang tid spillet for at få de her kampe, hvor tingene bliver afgjort. Lige nu er vi ikke favorit til at rykke op via førstepladsen, men der er altså sket mærkeligere ting i fodboldens verden, end at Silkeborg skulle smide point hjemme mod Nykøbing. Og vinder vi samtidig over Fremad Amager, så bliver det en vanvittig fest, hvor det hele kommer til at gynge inde på stadion.

Det er vel en dejlig sikkerhed at have, at I som minimum har sikret jer playoffkampe mod Hobro?

- Man kan sige, at hvis alle resultater var gået skidt for os i sidste spillerunde, så kunne det have været sådan nu, at vi både kunne nå at blive nummer et og fire. Det ville have været et vanvittigt pres at skulle spille under mod Fremad Amager.

- Men nu spiller vi for at opnå at blive nummer et, og det kan ikke blive værre, end at vi slutter som nummer to. Skulle det sidste ske, så kommer der to megasjove opgør mod Hobro, men jeg synes, at spillerne i denne sæson har været gode i de kampe, som man kan kalde for topkampe, siger Steffen Højer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112 For abonnenter

52-årig fængslet efter blodigt overfald: 'Jeg var så gal, at jeg ikke kunne mærke smerte'

112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce